Poker fara bani

  1. Cele Mai Bune Jocuri Slots Cazinou Fără Depozit Gratis: Să acorde o atenție la ZAR Casino.
  2. Cele Mai Bune Păcănele Mobil Aparate 2023 - Bonusul principal este bonusul Cleopatra, care este un free-spin care este declanșat de capetele Sfinxului.
  3. Strategii Pentru Pariuri Sigure Și Minimizează Riscurile: Banca este o parte plictisitoare, dar esențială a jocurilor de noroc online și trebuie să o abordăm în recenzia noastră SlotoCash.

Cazinou web rotiri gratuite la înregistrarea fără depunere

Cele Mai Noi Site-Uri De Ruletă Sigură Cu Spins Gratuite 2023
Așadar, căutați recenzii Microgaming, opinii ale experților și comentarii reale ale jucătorilor înainte de a juca pe un site nou - chiar dacă are sloturi Microgaming.
Spins Gratuite Fără Depunere În Cazinouri Online Cu Sloturi În 2023
În plus, dacă nudging wild ajută la formarea unui câștig, pozițiile care nu au contribuit la un câștig sunt convertite în simboluri wild de dimensiuni obișnuite, care pot apoi să scadă pentru a ajuta și a forma mai multe victorii.
Orice fonduri care depășesc vor fi anulate din soldul jucătorilor.

Poker cu bani reali

Cele Mai Bune Sloturi Cazinou
În 5 secunde, veți fi redirecționat către zona numai pentru membri.
Sloturi Jocuri De Cazinou Fără Depozit Online
Pentru o secundă, s-ar putea simți nedumerit.
Bani Din Cazinou Online 2023

Analiza politicilor publice

28,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9137Autor: Pohoață GabrielaData apariție: 01-05-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Analiza politicilor publice aparține zonei de cunoaștere sociala aflata la confluenta intre disciplinele politico-administrative, care au ca obiect statul si instituțiile sale, si stiintele propriu-zis sociale care cerceteaza societatea ca ansamblu, grupurile si fenomenele sociale etc. Tocmai de aceea ea are un caracter interdisciplinar. Politologia, științele politice, in genere, constituie domeniul de apartenenta al analizei politicilor publice. Dar științele administrative, sociologia, psihologia sociala, statistica, economia, istoria ofera oportunitati cognitive si metodologice integrabile analizei politicilor publice.

Exista o literatura foarte bogata care trateaza politicile publice in general. De aceea mi-am propus sa prezint cateva exemple care sa ilustreze modul in care analistii au abordat problemele politicilor publice si diferentele pe care le-au adus eforturile lor. Experienta cu studentii construita in timp, prin orele de curs si de seminar atat cu cei de la invatamantul de zi cat si cu cei de la frecventa redusa, m-a convins ca un asemenea text trebuie sa aiba cel putin trei caracteristici importante. In primul rand, el trebuie sa ofere o baza conceptuala solida a motivelor si limitelor politicilor publice. In al doilea rand, trebuie sa ofere sfaturi practice referitoare la modul in care trebuie sa se desfasoare analiza politicilor publice. In al treilea rand, trebuie sa demonstreze aplicarea unor tehnici avansate nu doar sa le discute in mod abstract.

Obiectivul meu nu s-a concentrat doar asupra principalelor mecanisme ce intervin in procesul de infaptuire a politicilor publice, ci m-am raportat in egala masura la caracteristicile problemelor care intra pe agenda, la mecanismele care tin de procesul efectiv de infaptuire a acestora, la cadrul sau contextul politic in care sunt formulate si aplicate. Am incercat sa surprind esenta acestei problematici prin sublinierea legaturii dintre politic/economic si social in fundamentarea, implementarea si evaluarea politicilor publice.

Lucrarea de fata va incerca sa edifice pe cei care se inițiaza in acest domeniu asupra relațiilor care exista intre elementele din structura unei politici publice, valorificand informația din literatura de specialitate; de asemenea, vor fi formulate criterii de recunoaștere a politicilor publice, intre politicile diverse inițiate de stat si se va incerca stabilirea unor seturi de condiții ce fac posibile anumite scenarii de politici publice. Simularea este o metoda prolifica in stiintele sociale si noi trebuie sa folosim virtuțile sale teoretice si aplicative. Cursul nostru va incerca sa prezinte in mod analitic fiecare stadiu de politica publica, precum si relatiile care exista intre acestea in cadrul procesului de elaborare si implementare a politicilor publice; de asemenea, vor fi prezentate modele pentru analiza de politici publice, studii de politici publice, imbinand teoria cu practica in scopul cunoasterii, intelegerii si evaluarii obiective a politicilor publice din Romania; obiectivul demersului nostru este de a oferi o baza, repere esentiale viitorilor analisti de politici.

Ratiunea acestui curs este, prin urmare, aceea de a oferi studentilor interesati de acest domeniu modele de analiza si evaluare a politicilor publice, constientizarea asupra directilor de cercetare a politicii publice si formarea deprinderilor in realizarea analizelor sectoriale, avand in vedere atat experienta romaneasca, cat si abordarea politicilor si strategiilor publice in contextul europenizarii si al globalizarii. Analiza politicilor publice se adreseaza in primul rand studenților inscriși in programe de științe politice si administrația publica.

Consideram ca viitorii funcționari publici europeni vor ințelege, prin acest studiu in domeniul analizei politicilor publice, ca ei nu propun programe guvernamentale, politici, ci doar le aplica (sau le administreaza). Organizarea administrativa dezvolta proceduri formale, rutiniere, norme si reguli prin care programele sunt aplicate. Creșterea rolului guvernarii face ca in formularea alternativelor, in compararea si selectarea acestora, in aplicarea politicilor funcționarii publici sa aiba un rol tot mai important. In sfarșit, profesionalizarea crescanda a administrației publice a crescut rolul expertizei de specialitate in procesul de infaptuire a politicilor publice, iar o mare parte a acesteia este furnizata de funcționarii publici. Aceste transformari sunt deja incorporate in ,,noua” administrație publica, numita uneori si ,,management public”. In aceasta noua paradigma de ințelegere a administrației publice, analiza politicilor este o componenta importanta a pregatirii funcționarilor publici.

Cu toata dragostea, dedic aceasta carte lui Cosmin Andrei Pohoata, cel mai fin si profund critic al meu.

Gabriela Pohoata

Informații suplimentare

Titlu

Analiza politicilor publice

Preț

28,00

ISBN

978-606-26-0256-7

Format

Academic

Pagini

210

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Analiza politicilor publice”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON