Become your best la Universitatea de Vest!
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), cea mai mare instituție de învățământ superior comprehensivă din regiunea de vest a României, propune o ofertă educațională variată, extrem de cuprinzătoare, acoperind domeniile fundamentale de studii științe exacte și ale naturii, științe biologice, științe sociale, economice, administrative și juridice, științe umaniste, arte și știința sportului și a educației fizice, organizând 79 de programe de studii universitare de licență și 92 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, în cadrul celor 11 facultăți din componența sa.
Ideile inovative și-au găsit locul la UVT și suntem mereu preocupați să oferim studenților noștri experiențe inedite, care să contribuie la dezvoltarea lor. Tocmai de aceea, mottoul universității din ultimii ani a devenit #BecomeYourBest, pentru că ne dorim să ajutăm fiecare student să-și descopere cea mai bună versiune a sa și permanent oferim noi oportunități în acest sens. Iar modul prin care facem acest lucru ne străduim să fie corelat direct cu interesele tinerilor de astăzi, profitând de avantajele digitalizării și tehnologiei care ne înconjoară.
Astfel, ne evidențiem în peisajul academic din România cu o serie de premiere sau activități care ne fac diferiți de celelalte instituții și care fac viața de student la UVT una unică, plină de experiențe de învățare diverse, care asigură o dezvoltare armonioasă a fiecărui membru al marii familii UVT.
Prezentăm, în continuare, doar câteva dintre elementele inedite care fac din UVT o instituție altfel, apropiată de studenții săi, mereu deschisă la nou și la inovare, mereu interesată de a fi conectată direct cu profilul noilor generații și preocupată de opiniile și sugestiile acestora, pentru a face studenția o perioadă definitorie pentru cariera și viața lor ulterioară:
La Universitatea de Vest din Timișoara studenția începe cu o „săptămână de inițiere”, în care fiecare boboc va descoperi tainele vieții de student și va înțelege mai bine noua lume în care pătrunde.
Fiecare an universitar începe la UVT nu doar cu o ceremonie festivă de deschidere, dar și cu o mare sărbătoare, chiar în spațiile universității –
UNIVIBES, un eveniment cultural-artistic ce transformă universitatea într-un spațiu pentru concerte, expoziții și proiecții de film.
Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UVT, cu sprijinul facultăților UVT, organizează în fiecare an universitar programul de tutorat Peer to Peer Tutoring (P2PT), prin intermediul căruia își propune să ofere studenților din anul I al studiilor universitare de licență servicii de asistență educațională și de dezvoltare a carierei, cu focus pe integrarea acestora în mediul universitar, cu sprijinul colegilor din anii mai mari.
Deoarece trăim într-o lume tot mai cosmopolită, cu o piață a muncii extrem de dinamică, ne dorim ca studenții noștri să fie permanent pregătiți pentru a face față schimbărilor de carieră prin care, inerent, probabil că vor trece de-a lungul vieții lor. Astfel, ne dorim să-i înzestrăm pe toți cu cât mai multe competențe transversale, așa că fiecare student al UVT de la ciclul de studii universitare de licență va studia cel puțin o limbă de circulație internațională, timp de cel puțin patru semestre, precum și cel puțin trei discipline complementare dintr‑un domeniu diferit de domeniul studiilor sale. În plus, oferim studenților noștri șansa de a participa la stagii de mobilități de studiu sau de practică internaționale, având peste 500 de parteneriate active în acest sens.
UVT este membră a Alianței Universitare Europene UNITA, alături de alte cinci universități din Italia, Franța, Spania și Portugalia. Apartenența la UNITA reprezintă un context în care studenții UVT vor avea acces la oportunități de dezvoltare profesională și personală unice la nivel național și european (mobilități internaționale virtuale, programe de practică internațională în mediul rural, cursuri de formare, proiecte și competiții pentru studenți în domenii de actualitate: Patrimoniu cultural, Energii regenerabile, Economie circulară, Intercomprehensiunea ca formă de comunicare, Cetățenie europeană).
Suntem conștienți că vechiul dicton latin „mens sana in corpore sano” este foarte valabil și astăzi, astfel că ne preocupăm și de sănătatea studenților noștri: fiecare student UVT trebuie să parcurgă obligatoriu, timp de patru semestre, pe durata studiilor universitare de licență, disciplina Educație fizică, având oportunitatea să aleagă dintr-o paletă foarte largă de sporturi individuale sau de echipă și să beneficieze de baza sportivă a UVT. De asemenea, UVT este singura universitate din România care organizează un maraton propriu – UVT Liberty Marathon – unde oferim studenților noștri beneficii speciale pentru participare.
Ne dorim să premiem meritocrația, astfel că oferim elevilor cu rezultate deosebite la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, șefilor de promoție din liceele partenere UVT și celor care obțin media zece la examenul de bacalaureat pachete speciale de beneficii în cazul în care devin studenți ai UVT, iar pe parcursul studiilor oferim un pachet divers de burse pentru recompensarea performanțelor academice și, anual, premiem „Studentul anului” în cadrul Galei premiilor UVT.
Studenții UVT au oportunitatea de a participa constant la conferințe sau workshopuri susținute de personalități naționale și internaționale marcante din lumea științifică, culturală, artistică, sportivă sau antreprenorială, și de a afla despre toate noutățile dedicate lor prin intermediul materialelor pregătite de studioul de televiziune propriu al universității – UVT Media Hub.
Reprezentarea studențească este un punct forte al UVT, în cadrul universității noastre dezvoltându-se și desfășurându-și activitatea cea mai puternică organizație studențească din țară – OSUT – Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara.
Procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)
În anul 2023, înscrierea pentru procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) se desfășoară online.
Candidații își pot crea un cont pe platforma digitală de admitere – www.admitereonline.uvt.ro – unde își vor completa datele personale, vor încărca toate documentele justificative necesare, vor achita taxa de înscriere și, ulterior, își vor confirma locul obținut în urma concursului de admitere și vor achita taxa de înmatriculare.
La UVT, pentru toate programele de studii universitare procesul de admitere va presupune promovarea unei probe de admitere.
Până în prima parte a lunii iulie 2023, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere, chiar dacă încă nu au susținut și absolvit examenul de bacalaureat/de finalizare a studiilor universitare de licență, iar informațiile despre rezultatele acestui examen vor fi completate după afișarea rezultatelor finale.
Candidații vor trebui să prezinte toate documentele necesare procesului de admitere, în conformitate cu prevederile regulamentelor privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere elaborate de facultățile UVT, în original sau în copie legalizată, până cu cel puțin o zi înainte de data afișării listelor cu candidații admiși, conform calendarului stabilit prin regulamentele facultăților UVT privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere, la punctele de preluare a documentelor de admitere din sediile UVT sau din centrele județene de admitere organizate de UVT, pentru scanarea și certificarea acestora conform cu originalul de către operatorii UVT. Candidații care nu vor îndeplini această prevedere nu vor fi incluși în clasamentul procesului de admitere.
Toate informațiile cu privire la calendarul procesului de admitere și probele specifice fiecărui program de studii universitare sunt disponibile pe site-ul www.admitere.uvt.ro.
Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara va organiza și în anul 2023 mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din municipiul Timișoara, cât și în mai multe județe din bazinul principal de selecție a studenților UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Satu Mare și Vâlcea. Acestea vor fi situate la:
Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia;
Colegiul Național Vasile Goldiș Arad;
Colegiul Național Mihai Eminescu Oradea;
Colegiul Național Traian Lalescu Reșița;
Colegiul Național Decebal Deva;
Colegiul Național Economic Theodor Costescu Drobeta-Turnu Severin;
Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu Târgu Jiu;
Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare;
Colegiul Național Alexandru Lahovari Râmnicu Vâlcea.
Centrele județene de admitere din afara municipiului Timișoara vor fi deschise în următoarele perioade:
11 – 13 iulie 2023;
17 – 19 iulie 2023;
24 – 26 iulie 2023.
Pentru orice fel de informații despre procesul de admitere ne puteți contacta și la adresa de e-mail admitere@e-uvt.ro
Postează un comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.