Prouniversitaria.ro

„Amélie”, filmul despre fetița prietenă cu peștișorul sinucigaș, la Biblioteca Universității din Oradea

Amélie nu a fost o fetiță ca oricare alta. În copilărie, Amélie a avut un singur prieten – un peștișor sinucigaș. Amélie a crescut acum și a devenit chelneriță în Montmartre.

Viața ei este simplă: îi place la nebunie să spargă crusta cremei de zahăr ars, să arunce cu pietricele în Sena, să se uite la oameni și să-și lase imaginația să zburde. Până într-o zi, când descoperă o cutie veche cu amintiri din copilăria cuiva pe care nu îl cunoaște. Atunci totul se schimbă. E ziua în care a hotărât că are o misiune pe această lume: să schimbe viețile celor din jur.

Născocește tot felul de stratageme ca să intervină neștiută în existența celor care o înconjoară. Dar misiunea lui Amélie e dată peste cap de întâlnirea cu un băiat ciudat, Nino Quincampoix (Mathieu Kassovitz). Amélie e fascinată de Nino, dar preferă să se joace de-a v-ați-ascunselea cu el. După mai multe încercări de a se apropia de el, se răzgândește. Din fericire, „omul de sticlă”, care o urmărește printr-un binoclu, știe că jocul nu este de ajuns pentru Amélie și o împinge în brațele lui Nino.

Filmul „Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain”, tradus în românește „Amélie”, va rula, joi, 5 mai 2022, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, de la ora 17:00, în cea de a doua seară dedicată cinematografiei franceze.

Filmul, realizat în anul 2001, de Jean-Pierre Jeunet, având-o în rolul principal pe Audrey Tautou, este o comedie romantică, vorbită și subtitrată în limba franceză.

Accesul publicului este gratuit.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON