Prouniversitaria.ro

UPB: Contract de 1,6 milioane de euro pentru un proiect destinat digitalizării

Universitatea Politehnica din București (UPB) a demarat un nou proiect destinat digitalizării – „Educaţia ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri – dispozitive IT pentru e-educație” – în valoare de peste 1,6 milioane de euro, în contextul crizei pandemice generate de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Proiectul, al cărui obiectiv general constă în asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a activităţilor didactice, prin dotarea cu echipamente IT, este destinat studenţilor din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat şi burse sociale ocazionale.

Mai exact, prin „Educaţia ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri – dispozitive IT pentru e-educație” vor fi achiziționate și distribuite studenților 2.207 laptopuri performante care să vină în sprijinul desfășurării activității didactice, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ superior.

Acest program este finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate POC, Axa prioritară 2 – „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, Acțiunea 2.3.3. și se va derula , pe o perioadă de 12 luni, în baza contractului de finanţare nr. 260/233t/23.07.2021 încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar pentru POC.

Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 6,4 milioane de lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național 1,4 milioane de lei, iar valoarea cofinanţării eligibile a Beneficiarului de circa 161.000 de lei. „Educaţia ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri – dispozitive IT pentru e-educație”  este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai mare și cea mai veche universitate tehnică din țară și printre cele mai prestigioase universități din România, menționează comunicatul citat.

„Tradiția instituției noastre, dezvoltat în aproape 200 de ani prin efortul de institutori cel mai important națiunii și a generațiilor de studenți, nu este singurul motiv convingător. Astăzi, Universitatea Politehnica din București, trece printr-un proces continuu de modernizare, fiind implicat într-un dialog permanent cu marile universități din Europa și peste tot în lume”, au spus reprezentanții UPB.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON