Prouniversitaria.ro

Universitatea din Oradea: Dezbateri despre calitatea învățământului superior și abandonul universitar

Universitatea din Oradea a găzduit, în perioada 24-26 septembrie 2021, două evenimente ce sunt parte a proiectului „Calitate în învățământul superior: Internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc”.

În aceste zile, o echipă din partea Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) s-a deplasat la Oradea, pentru a organiza mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanți ai instituției de învățământ superior, respectiv cu parteneri din mediul social-economic.

Cu mai mulți membri ai Consiliului de Administrație, respectiv ai Senatului Universității din Oradea, precum și ai Departamentului de Asigurare a Calității, a fost dezbătută și problema abandonului studiilor universitare. Am discutat aspecte tehnice cu privire la monitorizarea abandonului universitar în cadrul Universității din Oradea, informațiile și practicile studiate fiind necesare în vederea realizării unui studiu la nivel național.

Marius Deaconu, expert pentru politici publice în învățământul superior, reprezentantul UEFISCDI

Unul din evenimentele organizate în cadrul acestui proiect a vizat promovarea Chestionarului Național al Absolvenților Învățământ Superior, prilejuind o întâlnire cu reprezentanți ai Centrului de Consiliere și Servicii privind Cariera, ai Societății Antreprenoriale Studențești, studenți implicați în structurile de conducere ale instituției de învățământ superior, respectiv angajatori, parteneri ai Universității din Oradea. Chestionarul urmează a fi implementat în toamna acestui an, fiind parte a eforturilor României de a realiza un mecanism național de urmărire a absolvenților din învățământul superior.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON