Prouniversitaria.ro

UAB: Tablete noi pentru 300 de studenţi cu burse sociale

Peste 300 de studenţi cu burse sociale ai Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB) au primit tablete noi, printr-un proiect finanţat cu fonduri europene.

Instituția de învățământ superior a semnat, încă de anul trecut, contractul de finanțare pentru proiectul „Achiziționarea de echipamente IT pentru studenții cu burse sociale în vederea desfășurării activităților didactice în contextul pandemiei SARS-COV-2 /146739”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

„Deschidere, conectare, inovare. Dorința de a oferi șanse mai mari de integrare și utilitate într-un viitor care, fie că ne place, fie că nu, va avea o foarte mare componentă digitală”, a scris, pe pagina sa de Facebook, rectorul UAB, Daniel Breaz, menționând că acestea sunt „principalele obiective pe care le-am avut în vedere” la semnarea contractului.

Potrivit site-ului instituției, valoarea totală a proiectului se cifrează la 589.000 de lei, din care 11.700 de lei reprezintă valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului.

„M-am bucurat să particip astăzi la momentul mult așteptat din cadrul proiectului: peste 300 de studenți cu burse sociale au primit din partea UAB tablete noi. Mai mult, ca urmare a acestui proiect, studenților Universității 1 Decembrie 1918 li se va oferi oportunitatea de a avea acces la cunoaștere într-un mod creativ, prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație, care vor permite îmbunătățirea și optimizarea activității didactice: laptopuri, proiectoare, ecrane de proiecție, tablete grafice și tablete interactive, camere web, camere web videoconferințe, etc”, a mai scris Breaz.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON