Prouniversitaria.ro

SNSPA: 1,5 mil. euro de la CE pentru creșterea mobilității internaționale

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative va beneficia, în anul universitar 2022 – 2023, de 1,5 milioane de euro alocate de Comisia Europeană pentru creşterea gradului de mobilitate internaţională a studenţilor, profesorilor şi personalului administrativ din cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Fondurile vor fi folosite şi pentru creşterea numărul de parteneriate cu universităţi din toată lumea, precum şi pentru de a atrage un număr cât mai mare de studenţi internaţionali.

„Pentru anul universitar 2022 – 2023, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative va dispune de 1,5 milioane de euro, alocate de Comisia Europeană, conform rezultatelor selecţiei candidaturilor pentru proiecte de mobilitate în domeniul universitar susţinute din fondurile politicii interne (între ţările Programului Erasmus+), KA131-HED, Apelul 2022 – runda 23 februarie 2022. Astfel, SNSPA este prima universitate din România în ceea ce priveşte valoarea bugetului/grantului, raportat la numărul de cadre didactice şi studenţi”, se precizează într-un comunicat al instituției, conform Agerpres.

În prezent, SNSPA are peste 120 de acorduri cu universităţi din 20 de ţări din Uniunea Europeană şi cu Norvegia şi Islanda şi peste 60 de acorduri cu state de pe cinci continente, fiind universitatea din România cu cel mai mare număr de mobilităţi Erasmus+, raportat la numărul de studenţi.

„Prezenţa SNSPA în dialogul european şi internaţional al învăţământului superior şi al cercetării, în domeniile de studii asociate guvernării, s-a consolidat prin crearea şi dezvoltarea alianţei universitare CIVICA – Universitatea Europeană de Ştiinţe Sociale, care, în prezent, numără zece universităţi europene de prestigiu în domeniul ştiinţelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor şi politicilor publice”, se arată în comunicat.

Studenţii SNSPA pot, prin CIVICA, să beneficieze de experienţe europene de predare şi cercetare, să urmeze cursuri cu certificare europeană şi să se bucure de toate facilităţile unui campus inter-universitar european.  

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON