Prouniversitaria.ro

Poli AutoFest: Cele mai puternice mărci auto la UPB

30 de companii, 100 de automobile, 3 zone pentru demonstrații și test drive, precum și 4 conferințe tematice susținute de cadre universitare și specialiști în domeniu. Acestea sunt principalele ingrediente ale festivalului auto ale cărui porți se vor deschide vineri, 20 mai, ora 10, la Universitatea Politehnica din București (UPB).

Intitulată generic Poli AutoFest, manifestarea UPB își propune să devină un festival anual care să implice toți factorii importanți în dezvoltarea multiplelor componente ale industriei de profil într-un adevărat regal al automobilului.

Suntem bucuroși să anunțăm participarea a 30 de companii din domeniu, importatori și distribuitori de autovehicule, furnizori de componente si echipamente, de tehnologii și servicii de mobilitate. Împreună cu companiile participante ne-am străduit să oferim vizitatorilor o experiență unică, o incursiune într-un univers al automobilului, poate altfel prezentat decât s-a făcut până acum.

Prof. Dr. Ilona Costea, Decanul Facultății de Transporturi din cadrul UPB

Potrivit organizatorilor, experiența vizitatorilor nu va fi doar una statică. Aceștia vor putea vedea la lucru unele dintre sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) ale automobilelor cum ar fi parcarea autonomă sau asistent pentru mersul înapoi dar și demonstrații de diagnosticare tehnică a automobilelor. De asemenea, nu vor lipsi nici concursurile cu premii oferite de organizatori și expozanți. În contextul în care evenimentul se va derula într-un campus universitar, programul include și conferințele de specialitate care vor acoperi patru teme mari: Green Vehicles, Smart Mobility, Siguranță si securitate rutieră și nu în ultimul rând o incursiune în viziune si perspective pentru Autovehiculul viitorului.

Mărcile auto prezente la Poli AutoFest sunt Audi, BMW, Bentley, Citroen, Cupra, DS, Ford, Hyundai, Iveco Defence, Jaguar, KIA, Land Rover, Lamborghini, Lexus, Mercedes Benz, Mitsubishi, Porsche, Renault, Scania, SKODA, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo Trucks. De asemenea companiile Bosch, Castrol Lubricants, Crystal Systems, DB Schenker, DSV, Intelligent Convergent Solutions, Haynes Pro, Wing Computers Group și Yazaki, prin prezentarea produselor, echipamentelor sau sistemelor destinate industriei, întregesc acest univers al automobilului.

Poli AutoFest se încadrează într-o serie de evenimente pe care Universitatea Politehnica din Bucuresti le organizează în campus, evenimente dedicate fiecărui domeniu tehnic pe care Universitatea îl are în responsabilitate. Putem menționa aici Poli BioFest sau Poli ChemistryFest.Ne dorim ca Poli AutoFest alături de celelalte evenimente organizate de UPB să devină evenimente anuale de referință în contextul evenimentelor educaționale din București dar și din țară.

Gabriel Petrea, Directorul General Adjunct al UPB

La prima ediție a festivalului auto, ce se va desfășura pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați (indoor și autdoor) din Campusul UPB sunt așteptați peste 8.000 de participanți cărora organizatorii , în parteneriat cu o multitudine de entități din domeniul industriei auto, le-au pregătit o gamă variată de surprize.

Programul de vizitare al în toate cele trei zile este între orele 10.00 și 18.00, intrarea fiind liberă pentru toți vizitatorii. Mai multe detalii și programul zilnic al evenimentului se găsesc și pe autofest.upb.ro

Conferința de deschidere va avea loc vineri, 20 mai, la ora 10.00, în Aula UPB.

Universitatea Politehnica din București este cea mai veche școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București.

La 10 Iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială. Din Noiembrie 1920 denumirea se schimbă în Politehnica din București.

În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea Politehnica din București.

Facultatea de Transporturi a luat ființă în anul 1959. Astăzi Facultatea reunește patru departamente, Departamentul Autovehicule Rutiere, Transporturi, Trafic și Logistică, Telecomenzi și Electronică în Transporturi, Material Rulant de Cale Ferată. Anual se derulează studii de licență, de Master și Doctorale pentru 5.000 de studenți si absolvenți ingineri.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON