Lansarea cartii „Rostul Cuvintelor”

01 decembrie
Lansarea cartii „Rostul Cuvintelor”

Un vis mai vechi al jurnaliştilor militari din Trustul de Presă al M.Ap.N. a devenit realitate. Au reuşit să reunească, recent, în paginile unei cărţi, intitulată „Rostul cuvintelor”, cele mai multe interviuri realizate în ultimii doi ani pentru pagina 24 a săptămânalului „Observatorul militar” cu personalităţi ale vieţii cultural-ştiinţifice şi academice din România.

Un proiect editorial cu o lungă şi dificilă perioadă de gestaţie, dar care a văzut lumina tiparului ca urmare a încăpăţânării colonelului Ion Ciontea, directorul Trustului de Presă al M.Ap.N., de a duce la bun sfârşit un asemenea demers livresc, la care s-a asociat şi Oana Georgescu, jurnalist şi scriitor, coordonatoarea colecţiei „Artele spectacolului” a Editurii ProUniversitaria.

Aşadar, un proiect editorial care face cinste instituţiei militare, pentru că fiecare personalitate în parte îşi scrutează propria carieră (inclusiv anii petrecuţi în uniforma kaki sau albastră, a liceelor militare, unde a fost cazul, în cuvinte adesea măgulitoare pentru armată!), oferind modele autentice de dezvoltare intelectuală şi profesională.

Cartea a fost lansată la standul Editurii Pro Universitaria şi cel al Editurii Militare, care s-au asociat într-un parteneriat de bun augur pentru acest volum, cu prilejul Târgului Internaţional „Gaudeamus” – Carte de învăţătură 2012, organizat la Pavilionul ROMEXPO.

În faţa unui public numeros, au vorbit despre „Rostul cuvintelor” secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Sebastian Huluban, soprana Felicia Filip, editorul Georgeta Dimisianu, istoricul şi criticul literar Valeriu Râpeanu, scriitorul Alexandru Mironov, generalul-maior cosmonaut Dumitru Prunariu, academicianul Solomon Marcus, farmacistul Ovidiu Bojor, colonelul (r) dr. Călin Hentea şi scriitorul Costinel Petrache, consilier al Ministrului Apărării Naţionale.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON