Lansare de carte – Muzeul – de la cabinet de curiozităţi la instituţionalizare. Evoluţia reglementărilor legislative şi administrative din domeniul muzeal

27 martie
Lansare de carte – Muzeul – de la cabinet de curiozităţi la instituţionalizare. Evoluţia reglementărilor legislative şi administrative din domeniul muzeal

 

Joi, 21 septembrie, ora 17:00, la Muzeul Național al Țăranului român, a avut loc lansarea de carte ,,Muzeul de la cabinet de curiozități la instituționalizare. Evoluția reglementărilor legislative și administrative din domeniul muzeal, autoare Alis Vasile. 

Invitatul special al evenimentului a fost Virgil Ștefan Niţulescu, doctor în istorie, director  Muzeul Național al Țăranului român. 

Autoarea este specialist în domeniul patrimoniului cultural, cu o experiență profesională de peste 20 de ani, în domeniul culturii. Licențiată în muzeografie, conservare-restaurare și științe juridice, cu un masterat în managementul patrimoniului cultural și doctor în arte vizuale, Alis Vasile a activat în cadrul Ministerului Culturii și al unor importante instituții publice de cultură – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național ,,George Enescu”, Muzeul Municipiului București, British Council Romania -, contribuind, de-a lungul timpului, la elaborarea mai multor acte normative din domeniul muzeal și al protejării patrimoniului. Începând cu anul 2015, în calitate de lector-formator, a susținut numeroase cursuri de specializare în aria muzeologiei, în programul coordonat de Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală. 

 

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON