Lansare de carte: „Cercetări privind managementul pensiunii agroturistice din zona Munților Apuseni”, de Andora Evelina Simina

14 ianuarie
Lansare de carte: „Cercetări privind managementul pensiunii agroturistice din zona Munților Apuseni”, de Andora Evelina Simina

Vineri, 30 septembrie 2023, ora 12:30, Editura Pro Universitaria organizează evenimentul de lansare a cărții „Cercetări privind managementul pensiunii agroturistice din zona Munților Apuseni”, scrisă de Andora Evelina Simina. Evenimentul va avea loc în cadrul „Simpozionului Național de Mediu – Țara Abrudului – Aur și Oameni”, Ediția a VI-a. Manifestarea va avea loc la Căminul cultural din comuna Ciuruleasă, județul Alba.

Lucrarea „Cercetări privind managementul pensiunii agroturistice din zona Muntilor Apuseni” este un bun ghid pentru studenții de la specializările turism, agroturism, management, pentru managerii de pensiuni turistice si agroturistice din întreaga țară, precum si pentru cei doritori să înființeze pensiuni agroturistice.

Autoarea, Andora Evelina Simina, este profesor titular, la specializarea Comerţ – Servicii din cadrul Colegiului Tehnologic „Grigore Cerchez” Bucureşti, cu o vechime de peste 25 de ani în învăţământul preuniversitar. Este absolventă a Şcolii Normale „Sabin Drăgoi” din Deva, și a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, dar și a Facultăţii de Management din cadrul Universităţii din Petroşani.  A participat la conferinţe naţionale şi internaţionale, simpozioane pe teme de pedagogie, management şi turism. A publicat articole în reviste cu factori de impact internaţional.

„În ziua de azi, când pretențiile turiștilor sunt din ce în ce mai mari, managerii de pensiuni agroturistice trebuie să țină pasul cu cerințele pieței, să realizeze o activitate eficientă, să fie deschiși schimbărilor și să se adapteze din mers acestora, urmărind atât satisfacerea nevoilor turiștilor care le calcă pragul pensiunii, cât și obținerea de profit. Activitatea din cadrul pensiunii agroturistice este o afacere de familie și se realizează de către membrii familiei, iar în unele cazuri și de persoane angajate care dau o mână de ajutor. În aceste situații, managerii de pensiuni agroturistice trebuie să coordoneze activitățile de zi cu zi, astfel încât să primeze munca în echipă, cu accent pe obținerea rezultatului scontat care reprezintă un deziderat așteptat. La pensiunea agroturistică, managerul este prin definiție lider, persoană activă, cu inițiativă care trasează direcția strategică a entității turistice și care are viziunea de succes prin implementarea de politici ce duc la atingerea obiectivelor propuse”, notează autoarea, în prefață.

Lucrarea este structurată pe 5 capitole, concluzii finale și recomandări, și are ca scop investigarea tipologiei manageriale de la nivelul pensiunilor agroturistice, din zona Munților Apuseni, în vederea propunerii de măsuri de îmbunătățire care să ducă la creșterea calitativă a actului managerial și în același timp la prestarea în bune condiții a serviciilor agroturistice.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON