Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturală a lansat „Barometrul de Consum Cultural 2014”

26 martie
Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturală a lansat „Barometrul de Consum Cultural 2014”

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), aflat în subordinea Ministerului Culturii, a lansat „Barometrul de Consum Cultural 2014”, cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România. Evenimentul care s-a desfășurat luni, 16 martie 2015, a marcat și inaugurarea oficială a Institutului. La eveniment au participat Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, conf.univ.dr. Dumitru Borțun, prof.univ.dr. Vintilă Mihăilescu și acad. Răzvan Theodorescu.

„Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global și local”, publicat la Editura Pro Universitaria, oferă informații despre dinamica valorilor și practicilor de consum cultural din societatea românească de astăzi. Rezultatele reflectă vitalitatea culturală la nivel național, precum și tendințele de consum ale populației. Volumul se adresează atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniul culturii și reprezentanților autorităților publice centrale și locale.

În România, „Barometrul de Consum Cultural” este singura inițiativă de acest gen, iar repetarea anuală operează o ordonare periodică a informației pe diferite teme culturale, semnalând variațiile și schimbările, de la an la an. Structura și metodologia Barometrului au fost construite pe modelele studiilor similare ale Institutului pentru statistici al UNESCO, ale Départament des Etudes Prospective et Statistique (din cadrul Ministerului Culturii și Comunicațiilor din Franța) și al Eurobarometrelor speciale pe teme culturale ale Comisiei Europene.

Mai multe informații pe: www.culturadata.ro

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON