Psihologia varstelor

20,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8110Autor: Condor MariaData apariție: 29-08-2013 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea Psihologia varstelor prezenta se adreseaza indeosebi studentilor care studiaza fundamentele psihologiei, sociologia sau fundamentele pedagogiei, precum si celor care, prin natura studiilor lor sau a preocuparilor profesionale, sunt interesati de domeniul psihologiei varstelor. Fiind un studiu de initiere in domeniul psihologiei varstelor, cursul de fata il introduce pe cititor in acest domeniu prin prezentarea notiunilor fundamentale, ofera o viziune contemporana prin prezentarea principalelor teorii ale dezvoltarii si deschide drumul studierii aprofundate atat in domeniul respectiv, cat si in domeniile conexe.

Psihologia varstelor este, pe de o parte, o arie stiintifica relativ noua de la care se asteapta inca multe raspunsuri, iar pe de alta parte se constituie ca un spatiu de suport pentru alte domenii. Lucrarea debuteaza cu prezentarea principalelor teorii care fundamenteaza domeniul, teorii ce se regasesc punctual in studiul dezvoltarii pe varste pe parcursul capitolelor.

Alaturi de dezvoltarea pe coordonatele de varsta, lucrarea cuprinde si o abordare secventiala pe procese, acolo unde perioada respectiva de varsta impune o tratare mai extinsa. Cursul cuprinde obiectul si problematica psihologiei varstelor si dezvoltarea proceselor psihice la copilul de varsta anteprescolara, prescolara si scolarul mic.

Lucrarea Psihologia varstelor abordeaza activitati psihice, de limbaj si comunicare, jocul, invatarea scolara si creatia. Familia ocupa si ea un rol important in cresterea si dezvoltarea copilului intr-o societate contemporana.
Se intelege ca, in cadrul acestei lucrari, nu poate fi acoperita integral tematica extrem de vasta a psihologiei dezvoltarii; speram insa in posibilitatile de completare a cursului, atat cu extinderi teoretice, cat si cu studii aplicate, fapt care constituie si obiectul de perspectiva.

Informații suplimentare

Titlu

Psihologia varstelor

Preț

20,00

ISBN

978-606-647-498-6

Format

A5

Pagini

142

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Psihologia varstelor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON