Description
Aceasta monografie prezinta o imagine de ansamblu cuprinzatoare a conceptelor fundamentale in farmacoeconomie si managementul calitatii in cadrul serviciilor farmaceutice. Cartea abordeaza in mod sistematic subiecte cheie in economie, relevante pentru sectorul farmaceutic, subliniind considerentele critice pentru avansarea serviciilor farmaceutice. Cartea are o abordare ampla pentru a explica metodologiile din spatele analizelor farmacoeconomice, detaliind procese de la formularea initiala a medicamentului pana la realizarea efectelor terapeutice. Aceste perspective au scopul de a echipa profesionistii din domeniul sanatatii cu informatii detaliate pentru a-i ajuta sa ia decizii optime pentru ingrijirea pacientului.
Structurata in 11 capitole, cartea incepe cu un capitol despre istoria si semnificatia farmacoeconomiei, urmat de o introducere in conceptele legate de costuri. Urmatoarele patru capitole aprofundeaza analize farmacoeconomice specifice, inclusiv analize de minimizare a costurilor, cost-eficienta, cost-utilitate si analize cost-beneficiu. In plus, doua capitole acopera concepte contabile specifice sistemului medico-farmaceutic, precum si managementul evidentei si administrarea farmacoeconomica. Capitolele ramase examineaza principiile managementului farmaceutic, functiile de management si aspectele esentiale ale managementului calitatii in serviciile farmaceutice.
Prezenta lucrare se adreseaza in mod special studentilor, rezidentilor si doctoranzilor de la specializarile din domeniul sanatatii dar si altor specialisti interesati de abordarea modernista propusa de farmacoeconomie, ca stiinta emergenta.