Prouniversitaria.ro

ASE: Clădirea „Mihai Eminescu”, modernizată printr-o investiție de 132 mil. lei

Contractul de realizare a proiectului „Consolidarea, reabilitarea și modernizarea clădirii Mihai Eminescu din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, B-dul Dacia nr.41, sector 1, București” a fost semnat vineri, 12 noiembrie, la sediul instituției de învățământ superior. Valoarea investiției este de 132,55 milioane lei, iar durata estimată a execuției este de 24 de luni.

Proiectul a fost depus de ASE încă din anul 2011 și a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 445/2020 din 4 iunie 2020. La semnarea contractului au participat: dl. Ministru Attila CSEKE, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – finanțatorul proiectului, Manuela Irina Pătrășcoiu, Președinte Consiliul de Administrație – Compania Națională de Investiții (CNI), Daniel Pițurlea, Președinte & CEO Compania Concelex – executantul proiectului, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector, Academia de Studii Economice din București – beneficiarul investiției.

Obiectivul este inclus în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții, instituție sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

În urma reabilitării integrale, clădirea „Mihai Eminescu”, construită în urmă cu peste 50 de ani, va deveni un spațiu de învățământ universitar performant, la standardele cele mai înalte de siguranță și funcționalitate, cu amfiteatre, laboratoare și spații conexe dotate cu mobilier și tehnică de calcul ultramoderne, care vor conferi o calitate superioară procesului didactic, se arată într-un comunicat transmis de ASE.

Prin obiectivele sale de investiții, proiectul va contribui la creşterea duratei de viață a clădirii și punerea acesteia în siguranță din punct de vedere seismic, conform cu cerințele normativului P100-3/2008, creşterea performanţei energetice a clădirii, scăderea costurilor cu energia termică prin reabilitarea termică a imobilului, menționează comunicatul citat.

Situată ultracentral, în zona Pieței Romane, clădirea are 7 săli de curs, 11 săli de seminar și 48 de laboratoare și o suprafață de 14.019 mp. „Principalii beneficiari ai realizării acestui obiectiv, care va fi finalizat în perioada în care Academia de Studii Economice din București va împlini 110 ani de existență, vor fi zeci de generații de studenți și cadre didactice ale celei mai bune universități economice și de administrație publică din Europa de Sud-Est”, au declarat reprezentanții instituției.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON