Evenimentul de lansare al volumului „Cercetări privind managementul pensiunii agroturistice din zona munților Apuseni”, semnat de Andora Evelina Simina, a avut loc pe data de 21 noiembrie 2024, la Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez”, situat pe Calea Șerban Vodă, nr. 28, București.
Acesta a reprezentat o ocazie unică de a descoperi perspective noi și de a discuta direct cu autoarea despre provocările și soluțiile identificate în cadrul studiilor sale aprofundate.
De asemenea, autoarea a organizat și o sesiune de autografe la finalul lansării, unde a putut interacționa cu persoanele prezente.
Despre lucrare Cercetări privind managementul pensiunii agroturistice din zona Munților Apuseni
Lucrarea este un bun ghid pentru studenții de la specializările turism, agroturism, management, pentru managerii de pensiuni turistice și agroturistice din întreaga țară, precum și pentru cei doritori să înființeze pensiuni agroturistice.
În ziua de astăzi, când pretențiile turiștilor sunt din ce în ce mai mari, managerii de pensiuni agroturistice trebuie să țină pasul cu cerințele pieței, să realizeze o activitate eficientă, să fie deschiși schimbărilor și să se adapteze din mers acestora, urmărind atât satisfacerea nevoilor turiștilor care le calcă pragul pensiunii, cât și obținerea de profit. Managerii de pensiuni agroturistice trebuie să coordoneze activitățile de zi cu zi, astfel încât să primeze munca în echipă, cu accent pe obținerea rezultatului scontat, care reprezintă un deziderat așteptat. La pensiunea agroturistică, managerul este prin definiție lider, persoană activă, cu inițiativă, care trasează direcția strategică a entității turistice și care are viziunea de succes prin implementarea de politici ce duc la atingerea obiectivelor propuse.
Lucrarea este structurată pe 5 capitole și are ca scop investigarea tipologiei manageriale de la nivelul pensiunilor agroturistice, din zona Munților Apuseni, în vederea propunerii de măsuri de îmbunătățire care să ducă la creșterea calitativă a actului managerial și, în același timp, la prestarea în bune condiții a serviciilor agroturistice.