Rujoiu Valentina

Valentina Rujoiu este licenţiată în asistenţă socială, doctor în sociologie, conferenţiar universitar habilitat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends.
Predă cursuri centrate pe violenţa în relaţia de cuplu (abordare interculturală); tehnici de intervenţie în situaţiile de criză; metode şi tehnici de asistenţă socială la nivel individual; tehnici de intervenţie pentru familiile aflate în situaţie de risc; planificare familială. Este redactor-şef adjunct al Revistei de Asistenţă Socială.
Coautor de cărţi, autor şi coautor de studii şi articole de specialitate, publicate în reviste şi edituri de prestigiu. De asemenea, a publicat în Journal of Loss and Trauma. International Perspectives on Stress and Coping (Routledge,Taylor & Francis Publishers).
Este implicată în programe de cercetare ştiinţifică centrate pe asigurarea calităţii serviciilor sociale şi dezvoltarea profesională a asistenţilor sociali, în contextul implementării unui sistem de supervizare. Formator în cadrul proiectului Phare 2001 „Construcţia instituţională a serviciilor sociale în România”.
Dintre lucrările publicate amintim:
Violența intimă. Abordare psihosocială (autor, 2016),
Violenţă şi societate. Tematizări contemporane (coordonator, 2013),
Violenţa în familie. Între percepţie socială şi asumare individuală (coordonator împreună cu Octavian Rujoiu, 2012),
International Social Work. A Supplement of Social Work Review (editor împreună cu Doru Buzducea, Florin Lazăr, Anamaria Szabo şi Theodora Ene, 2011),
Vest şi Est. Cultura violenţei şi emoţiile sociale (coautor, 2010, 2015).Afișez singurul rezultat

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON