Petru Viorel Ardelean

Este lector universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad, România.
Este coordonatorul Centrului de Cercetare pentru Activități Fizice și este redactor-șef al jurnalului: “Arena – Journal of Physical Activities”. De asemenea, este coordonator departamental al programului Erasmus+ în cadrul facultății.
A participat la numeroase mobilități de predare sau formare în ţări din U.E. dar este implicat și în organizarea unor proiecte sau competiții sportive. În domeniul științei sportului și educației fizice, abordează mai multe teme de cercetare precum: – condiţia fizică în relaţie cu starea de sănătate la diferite categorii de populaţie; – analiza mișcării în sporturile de performanță (în special arte marţiale); – teoria și practica în sporturile de luptă și artele marțiale; – mijloace de dezvoltare a activităților extracuricullare şi de agreement; – dezvoltarea fizică generală sau aplicată în diferite ramuri de sport, etc.
Are specializare în culturism şi este practicant de ju-jitsu tradiţional (autoapărare) din anul 2010, în cadrul C.S. Seishi Budo Arad (linia maestrului Mihai Botez) și instructor certificat în ju-jitsu/ kobudo, din anul 2017. Participă annual la stagii de pregatire tehnică în ju-jitsu, susţinute de maeştri din: S.U.A., Japonia, Rusia, etc. A scris ca autor sau coautor 5 cărți și peste 30 de articole științifice în diferite reviste.
De asemenea, a participat la diverse conferințe și simpozioane naționale și internaționale în domeniul său de competență. Este membru al asociației profesionale I.S.P.A.H. (International Society of Physical Activity and Health) și al federației A.J.J.I.F. (All Japan Ju-Jitsu International Federation).Afișez singurul rezultat

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON