Daniel Stanciu

Este conferențiar universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București, director al Departamentului Teatru de Animație (2015-2023), din cadrul Facultății de Teatru, membru al Senatului U.N.A.T.C., actor și regizor de teatru de animație.
A absolvit Academia de Teatru și Film, București, în anul 1996, specializarea Arta actorului/Păpuși-Marionete, a continuat cu programele de studii aprofundate: Tehnici multimedia în teatrul/filmul de animație (2001) și Regia spectacolului de păpuși și marionete (2003) și a obținut titlul de Doctor în domeniul Teatru, în anul 2005, cu teza Ipostaze ale teatrului tradițional, de la rit la divertisment, pe care a publicat-o la Editura U.N.A.T.C. Press, București (2007).
În cadrul Facultății de Teatru, programul de studii: Master-Teatru de Animație, predă cursurile Expresia sonoră în teatrul de animație și Regia spectacolului de animație.
Este coordonator științific al tezelor de dizertație – Facultatea de Teatru, Ciclul Master Teatru de Animație și membru al comisiilor de îndrumare din cadrul Școlii Doctorale UNATC, domeniul de cercetare: Teatru și artele spectacolului.
Activitate academică:
• Membru al Senatului UNATC, din ianuarie 2016;
• Președinte al Comisiei Senatului UNATC pentru Asigurarea Calității Managementului Universitar (2020 – 2023).
A publicat cărțile Interferențe multimedia în spectacolul de animație, la Editura Muzicală (2022), Teatrul Tradițional și Teatrul Cult de Animație – Origini și Influențe, la Editura Pro Universitaria (2023), iar în calitate de coautor, Tehnologii digitale în spectacolul de animație, la Editura U.N.A.T.C. Press (2008).
A scris scenarii de teatru de animație, pentru spectacolele pe care le-a regizat la: Teatrul Țăndărică, București, Teatrul Gulliver, Galați, Teatrul Toma Caragiu (Teatrul Imaginario) Ploiești, Teatrul Elpis, Constanța, Teatrul Prichindel Alba Iulia și Teatrul Tony Bulandra, Targoviste.
A obținut premii importante la festivalurile de gen și a efectuat turnee în Franța, Anglia, Croația, Danemarca, Germania, Singapore, Turcia, Spania etc.
A facut parte din distribuția unor filme și seriale de succes, printre cele mai importante: Om sărac, Om bogat, Pro TV, 2007 și Lecții de viață, Pro TV (2016-2022).
În anul 2003, a înființat o companie de teatru de animație și divertisment pentru copii, Compania Hai-Hui.Afișez singurul rezultat

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON