Uniunea Europeana ghid practic de specialitate

55,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9145Autor: Vătăman DanData apariție: 06-05-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Deși sunt considerate subiecte derivate ale dreptului internațional public, organizațiile internaționale au un rol proeminent in cadrul societații internaționale, acestea reprezentand o forma de armonizare a eforturilor statelor in direcția unei colaborari internaționale. O caracteristica marcanta a relațiilor internaționale contemporane consta in rolul din ce in ce mai mare pe care organizațiile internaționale il au in soluționarea problemelor globale cu care se confrunta omenirea, acestea devenind nu numai necesare, ci chiar indispensabile, mai ales in domeniile economic, social și in sfera drepturilor omului.
Proliferarea și diversificarea organizațiilor internaționale reprezinta expresia evoluției societații internaționale, a mutațiilor intervenite, mai ales in ultimul secol, in viața comunitații internaționale: cele doua razboaie mondiale, abolirea colonialismului și sporirea numarului de state, Razboiul Rece, precum și colapsul comunismului și apariția unor noi amenințari la adresa pacii și securitații internaționale.

Ca un raspuns la problemele aparute pe diferite continente ale globului, au luat naștere și activeaza numeroase organizații regionale, acestea dovedindu-se a fi foarte eficiente in rezolvarea unor probleme zonale, mai ales in momentele de criza. Astfel, in ultima perioada organizațiile internaționale regionale contribuie, tot mai mult, la asigurarea pacii și securitații statelor membre, precum și la dezvoltarea colaborarii și cooperarii dintre ele pe multiple planuri.

Este și cazul Uniunii Europene care, dupa o evoluție de peste șase decenii marcata de realizari fara precedent, a devenit un actor important in relațiile internaționale, reprezentand un punct de referința pentru stabilitate, democrație și respectarea drepturilor omului.

Informații suplimentare

Titlu

Uniunea Europeana ghid practic de specialitate

Preț

55,00

ISBN

978-606-26-0298-7

Format

Academic

Pagini

456

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Uniunea Europeana ghid practic de specialitate”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON