Studiul petrografic al pietrisurilor din Piemontul Cotmeana

42,00 lei

Categorie: Cod: 14458Autor: Culescu (Mihai) Flori MarilenaData apariție: 19-10-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea de fața este cel mai amplu studiu petrografic al pietrișurilor din Piemontul Cotmeana, unitate a Piemontului Getic situata intre raurile Olt și Argeș. Demersul științific se bazeaza pe analiza microscopica a cca. 800 de secțiuni subțiri, din care peste 700 pe probe de pietrișuri din piemont și aproape 100 pe probe de roci din aria sursa carpatica. Studiul microscopic al acestui imens material petrografic releva numeroase detalii mineralogice și texturale, unele extrem de particulare, fapt ce a permis identificarea exacta a ariilor sursa din care provin galeții de pietrișuri, uneori chiar la nivel de corp geologic. Textul lucrarii este riguros științific, bine documentat bibliografic și adecvat ilustrat cu fotografii de eșantioane și de aflorimente, harți geologice și statistice, precum și microfotografii relevante pentru marea varietate petrografica a pietrișurilor din Piemontul Cotmeana. Dincolo de aceste valențe științifice, lucrarea este valoroasa și pentru ca demonstreaza clar importanța studiilor petrografice pentru identificarea ariilor sursa a materialului clastic grosier din formațiunile sedimentare detritice, oricare ar fi acestea.  

 Lucrarea de fața este cel mai amplu studiu petrografic al pietrișurilor din Piemontul Cotmeana, unitate a Piemontului Getic situata intre raurile Olt și Argeș. Demersul științific se bazeaza pe analiza microscopica a cca. 800 de secțiuni subțiri, din care peste 700 pe probe de pietrișuri din piemont și aproape 100 pe probe de roci din aria sursa carpatica. Studiul microscopic al acestui imens material petrografic releva numeroase detalii mineralogice și texturale, unele extrem de particulare, fapt ce a permis identificarea exacta a ariilor sursa din care provin galeții de pietrișuri, uneori chiar la nivel de corp geologic.  

  Textul lucrarii este riguros științific, bine documentat bibliografic și adecvat ilustrat cu fotografii de eșantioane și de aflorimente, harți geologice și statistice, precum și microfotografii relevante pentru marea varietate petrografica a pietrișurilor din Piemontul Cotmeana. Dincolo de aceste valențe științifice, lucrarea este valoroasa și pentru ca demonstreaza clar importanța studiilor petrografice pentru identificarea ariilor sursa a materialului clastic grosier din formațiunile sedimentare detritice, oricare ar fi acestea.
 

Informații suplimentare

Titlu

Studiul petrografic al pietrisurilor din Piemontul Cotmeana

Preț

42,00

ISBN

978-606-26-1578-9

Format

Academic

Pagini

130

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Studiul petrografic al pietrisurilor din Piemontul Cotmeana”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON