Stiinta administratiei

38,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10797Autor: Tomescu MădălinaData apariție: 15-10-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

In sensul cel mai larg al cuvantului, administratia este o activitate care consta in a conduce, a carmui, a gospodari o intreprindere, o institutie, o entitate.

Aceasta este, cu alte cuvinte, o activitate care consta intr-o prestatie a unei persoane sau a unui grup de persoane in folosul altora, fata de care prestatorul se afla in anumite raporturi juridice: de subordonare, de colaborare sau de participare si caruia beneficiarul prestatiei ii pune la dispozitie mijloacele materiale si financiare necesare.

Termenul de administratie deriva din latinescul magister, care inseamna stapan caruia i se subordoneaza servitorul si pe care acesta trebuie sa-l serveasca.

Alteori, in limbaj curent, termenul de administratie desemneaza unele compartimente organizatorice din structura unei unitati sau a unui organ, ori activitati ale acestora care nu au caracter productiv.

Discutand sub aspect organizatoric, administratia realizeaza un interes al statului sau al colectivitatii locale, ea trebuie deci privita nu doar ca activitate, ca actiune prestatoare, ci si ca mod de organizare a unor structuri menite sa realizeze aceasta activitate si care exista in toate sferele puterii statului, dar si in afara acestora, ca activitati prestatoare de interes public sau de interes particular.

In functie de interesele pe care le realizeaza, distingem:
a. administratie publica – daca interesul este unul general, de nivel national sau local;
b. administrare particulara – daca interesul ce se cere realizat este unul particular.

Informații suplimentare

Titlu

Stiinta administratiei

Preț

38,00

ISBN

978-606-26-0387-8

Format

Academic

Pagini

278

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Stiinta administratiei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON