Statistica aplicata in psihologie

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8589Autor: Vasile Alina SandaData apariție: 01-08-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

O culegere de exerciții și probleme este un instrument indispensabil pentru studiul aprofundat al statisticii aplicate in psihologie. Bazandu-se pe o experiența bogata, acumulata in ani de lucru cu studenții in cadrul seminarelor, autoarea a realizat un excelent suport pentru ințelegerea statisticii și utilizarea practica a acesteia in domeniul psihologiei.

Valoarea lucrarii: Statistica aplicata in psihologie este data de imbinarea exercițiilor teoretice cu probleme practic aplicative. In opinia comuna statistica este perceputa mai ales ca o colecție de proceduri de calcul numeric. Aceasta percepție limitativa, deși corecta in esența, este totuși inadecvata in raport cu sensul profund al analizei statistice. Un demers statistic complet și coerent se compune din urmatorii pași: emiterea uneia sau mai multor intrebari cu privire la o anumita realitate; dezvoltarea unui proces de recoltare a datelor relevante in raport cu problema respectiva; evaluarea preliminara a datelor recoltate; alegerea procedurilor de calcul adecvate problemei pe care dorim sa o rezolvam; și interpretarea rezultatelor. Pe tot parcursul sau, acest demers presupune un fundament teoretic consistent, in absența caruia utilizarea unor algoritmi de calcul, oricat de sofisticați ar fi aceștia, nu ne permite sa atribuim un sens adecvat rezultatelor obținute.

In ce privește tematica aplicativa a exercițiilor, aceasta este remarcabila prin varietatea și complexitatea temelor abordate. Acest fapt contribuie la formarea și dezvoltarea capacitații de a transforma in subiecte de cercetare cantitativa, o larga varietate de aspecte ale realitații psihologice.

Apreciez ca aceasta culegere de exerciții și probleme de statistica este un suport prețios, nu doar pentru studenții in psihologie, ci pentru oricine face primii pași in apropierea de statistica aplicata.

Marian Popa
11 septembrie 2014

Informații suplimentare

Titlu

Statistica aplicata in psihologie

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-0087-7

Format

Academic

Pagini

238

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Statistica aplicata in psihologie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON