Spiritualitatea apoftegmelor parintilor

24,00 lei

Categorii: , Cod: 7381Autor: Mada TeofanData apariție: 20-05-2013 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea Spiritualitatea apoftegmelor parintilor este o revizuire a primei ediții a carții Cuvinte de folos din Apoftegmele Parinților, ce abordeaza spiritualitatea Parinților Deșertului, in special icoana Parintelui spiritual. „Un singur lucru trebuie”1, si anume omul lui Dumnezeu, omul duhovnicesc si purtator de harisme, care nu a lipsit niciodata din Biserica Ortodoxa. Acolo unde el a existat si exista in continuare, Dumnezeu Se arata si omul este binecuvantat, fericit si mantuit, caci acolo „legea firii este invinsa”, la fel ca si lumea, spiritul lumii si coruptia sa. De omul duhovnicesc avem nevoie noi toti, cei mai tineri si mai varstnici, cei de ieri, de azi si de maine.

Omul duhovnicesc nu poate exista si nu se poate dezvolta decat acolo unde se afla Biserica impreuna cu plinatatea darurilor si harismelor sale. Omul duhovnicesc este omul despatimit, care a gustat inca din aceasta viata harul invierii. Omul desavarsit, omul duhovnicesc, nu poate sa creasca decat intr-un loc plin de adevar si de har, un loc al sfinteniei si sfintirii.

Acest loc este Biserica Profetilor, a Apostolilor, a Sfintilor si a oamenilor placuti lui Dumnezeu. In ea totul este sfintenie si sfintire si sfinti. Biserica este a Sfintilor si a Sfinteniei. In ea totul este har si totul face ca harismele sa creasca. De ce? Pentru ca Hristos este cu totul prezent in fiecare celula a Trupului Sau teandric si in El se afla tot harul dumnezeiesc si taumaturgic, care ii sfinteste si indumnezeieste pe toti credinciosii care Il doresc si Il cauta pe Hristos: „Pe toti i-a cinstit cu un singur fel de nastere, cea duhovniceasca. Toti am primit o singura cetatenie, cea din Ceruri.
Toti purtam aceeasi cruce…

Informații suplimentare

Titlu

Spiritualitatea apoftegmelor parintilor

Preț

24,00

ISBN

978-606-647-663-8

Format

A5

Pagini

226

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Spiritualitatea apoftegmelor parintilor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON