Sisteme electorale

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 6933Autor: Radu AlexandruData apariție: 16-04-2012 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Cum sunt alesi conducatorii in lumea contemporana? Sunt ei reprezentantii nostri legitimi? Care sunt avantajele diverselor moduri de scrutin? Dar dezavantajele? Exista un scrutin perfect? Sunt sistemele electorale neutre in raport cu regimurile politice in care functioneaza? Raspunsurile la astfel de intrebari, ca si la multe altele, le veti putea gasi in paginile cartii pe care tocmai o tineti in mana.
Ea se adreseaza deopotriva celor care studiaza sau intentioneaza sa studieze stiintele politice, ca si tuturor celor interesati sa se familiarizeze cu domeniul electoral, vaduvit, in Romania, de o bibliografie politologica pe masura complexitatii si importantei sale.
In acord cu scopul ei didactic principal, fiind conceputa si redactata conform exigentelor unui curs universitar, lucrarea este structurata in doua parti. Prima este o abordare teoretica a domeniului – cu accent pe tipologia si caracteristicile sistemelor electorale –, iar cea de a doua, una aplicata – care include analiza comparata a sistemelor electorale din 10 tari est-europene, membre ale Uniunii Europene, si a modalitatilor de alegere a membrilor Parlamentului European. La acestea se adauga anexe utile, care contin inclusiv teste de verificare a cunostintelor.

Informații suplimentare

Titlu

Sisteme electorale

Preț

25,00

ISBN

978-606-647-159-6

Format

A5

Pagini

232

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sisteme electorale”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON