Sinele meu digital

32,00 lei

Categorii: , Cod: 11149Autor: Brănesc VladData apariție: 01-04-2018 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Sinele digital” a luat naștere din dorința de a oferi o noua perspectiva psihologica, sociala și psihoterapeutica asupra interacțiunii dintre individ și tehnologia digitala. Abordarea este una integrativa in esența, pentru ca sistemele informatice, omniprezente in existența noastra cotidiana, influențeaza intregul spectru bio-psiho-social. Cu foarte multe ocazii, prin media se vehiculeaza ca prieteniile virtuale sunt niște himere relaționale, ca jocurile video reprezinta un simulacru și ca navigarea pe Internet este o pierdere de vreme. Cu toate acestea, experiența umana nu se rezuma doar la nivelurile realitații fizice, la aptitudinea de a produce valori materiale sau conformarea la unele standarde sociale impuse de norma. Realitatea virtuala, fie ca se refera la un joc pe telefon, la utilizarea aparatelor gen Htc Vive sau Oculus Rift, sau la conversațiile pe rețelele de socializare, este la fel de tangibila la nivelul experienței Sinelui ca oricare alta activitate efectuata in stadiul realitații fizice.

Obiectivul pe care mi l-am propus a fost sa identific majoritatea dimen-siunilor cognitive și relaționale care pot fi influențate de expunerea la gama de experiențe legate de accesarea Internetului, jocurile video sau comunicarea virtuala, și sa formulez un cadru coerent care sa reprezinte un punct de plecare pentru cercetari viitoare. Sinele digital, ca și concept, se refera la totalitatea proceselor dinamice care au loc la confluența dintre campul experiențial al individului și expunerea la sistemele informaționale, fie ca sunt conștientizate sau nu. Se poate vorbi despre o modelare și prelucrare a instanțelor psihicului, despre formarea identitații, dar și despre un posibil nou stadiu al evoluției.

Este cazul sa ne panicam din cauza faptului ca petrecem prea mult timp in fața calculatorului? Sau este vorba despre un transfer inerent de la realitatea fizica la cea virtuala, intr-o lume in care cerințele realitații devin din ce in ce mai stringente, nivelul de securitate personala descrește, iar schimburile sociale online sunt mult mai rapide și mai ușor de manageriat? Viitorul va confirma sau va infirma teoriile expuse in carte, insa soluția la aceasta dilema este data de calitatea experienței individuale de viața și de modul particular in care fiecare persoana integreaza sau respinge avantajele pe care le ofera tehnologia informației in ansamblul ei.

Informații suplimentare

Titlu

Sinele meu digital

Preț

32,00

ISBN

978-606-26-0903-0

Format

Academic

Pagini

216

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sinele meu digital”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON