Serviciile sociale in Romania. Stare de fapt si provocari. Servicii de locuire sociala

15,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10913Autor: Blaj (Neculau) Georgiana, Buligescu Bianca, Marin Monica, Stănculescu Manuela SofiaData apariție: 11-01-2018 Cuprins Răsfoiește

Descriere

In Romania exista deja un spectru larg de politici, programe si interventii sectoriale care vizeaza reducerea saraciei si excluziunii sociale. Eficacitatea acestora este insa limitata de finanțarea insuficienta, coordonarea deficitara, precum și lipsa de echilibru intre beneficii și servicii sociale. Avand in vedere corelarea puternica a saraciei cu excluziunea sociala, combaterea acestor fenomene necesita o schimbare de paradigma centrata pe dezvoltarea serviciilor sociale și coordonarea intervențiilor la toate nivelurile. In acest context, cercetarea de fața se concentreaza pe analiza starii de fapt și recomandari de politici care vizeaza dezvoltarea serviciilor sociale.

Din multitudinea de servicii sociale existente, prezentul raport se ocupa de locuirea sociala. Studiul este organizat in patru capitole. Primul capitol pune in discuție locuirea sociala ca un drept fundamental. Al doilea capitol prezinta politicile de locuire sociala in Europa și in Romania. Capitolul include patru secțiuni care intr-o prima versiune au facut parte din referatul de doctorat „Locuire sociala in context: Politici și oameni” realizat in 2016 de Georgiana Blaj (Neculau). Capitolul al treilea coboara de la nivelul cadrului național de politici și programe aferente sectorului locuirii la nivel local, caci autoritațile locale dețin și gestioneaza efectiv fondul de locuințe pentru grupurile sarace și vulnerabile (locuințele cu caracter social). Astfel, capitolul 3 are in vedere strategiile locale și fondurile disponibile pentru intreținerea și dezvoltarea stocului existent de locuințe cu caracter social. In final, capitol 4 recapituleaza principalele concluzii și recomandari pentru imbunatațirea serviciilor de locuire sociala in Romania și punerea efectiva in practica a dreptului fundamental la locuire adecvata, mai ales pentru populația saraca și vulnerabila.

 

Informații suplimentare

Titlu

Serviciile sociale in Romania. Stare de fapt si provocari. Servicii de locuire sociala

Preț

15,00

ISBN

978-606-26-0855-2

Format

Academic

Pagini

108

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Serviciile sociale in Romania. Stare de fapt si provocari. Servicii de locuire sociala”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON