Responsabilitatea sociala a intreprinderii

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10011Autor: Tănase Loredana CristinaData apariție: 01-09-2016

Descriere

In contextul multiplicarii constrangerilor legate de exigentele diferitilor parteneri sociali, intreprinderile isi asuma responsabilitati multiple. Sintetizate sub sintagma „responsabilitatii sociale a intreprinderii”, acestea sunt, de regula, declaratii de principiu. Problema care se ridica este in ce masura aceste responsabilitati sunt realizate practic? Mai precis, care sunt instrumentele de masurare a gradului de realizare a responsabilitatii sociale si care sunt sursele de informatii ce stau la baza lor? In aceasta viziune, consideram ca principala parghie in masura sa faciliteze masurarea, evaluarea si realizarea responsabilitatii sociale este contabilitatea.

Problematica acestei lucrari vizeaza modul in care contabilitatea s-a dezvoltat sub incidența complexelor interacțiuni a factorilor economici, istorici, instituționali și culturali, dar și corelația acesteia cu exigențele impuse de responsabilitatea sociala.
Scopul lucrarii este acela de a furniza concluzii științifice reale care sa conduca la ințelegerea relației dintre contabilitate și responsabilitate sociala, a modului in care se influențeaza reciproc, precum și importanța cunoașterii acestei legaturi.

Prezenta lucrare disemineaza rezultatele cercetarii doctorale realizata in perioada 2011-2014 cu titlul ”Responsabilitatea sociala a intreprinderii: de la declarațiile de principiu la contabilizarea și analiza gradului de realizare practica”. Datele și informațiile din aceasta lucrare se opresc la nivelul anului 2014, anul susținerii tezei de doctorat cu aceeași tema.
Doresc, in primul rand, sa adresez cele mai sincere mulțumiri doamnei Prof. univ. dr. Maria Niculescu, coordonator științific al tezei de doctorat pentru rolul prețios pe care l-a avut pe parcursul anilor de studii doctorale. Imi exprim intreaga recunoștința pentru increderea și ințelegerea acordata, intrucat fara suportul științific și moral al doamnei profesor cercetarea n-ar fi avut finalitate.

De asemenea, mulțumesc prietenilor și colegilor pentru tot ajutorul și sprijinul acordat in momentele cheie ale acestei cercetari.
Nu in ultimul rand, mulțumesc familiei mele care, deși puțin numeroasa, mi-a oferit liniștea, incurajarea și caminul cald de care am avut nevoie in momentele dificile din parcursul meu doctoral.

Dedic aceasta lucrare memoriei mamei mele care m-a ocrotit și m-a ajutat sa ma simt mai aproape de divinitate.

Autoarea

Informații suplimentare

Titlu

Responsabilitatea sociala a intreprinderii

Preț

25,00

ISBN

978-606-26-0599-5

Format

B5

Pagini

188

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Responsabilitatea sociala a intreprinderii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON