Repere in literatura hispano-americana a boomului

30,00 lei

Categorii: , Cod: 13091Autor: Lefter Diana-AdrianaData apariție: 28-03-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Repere in literatura hispano-americana a boomului propune o incursiune intr-o lume literara fascinanta, captivanta prin multiplicitatea eclerajelor și individualitaților scriitorilor, dar și unitara: Hispanoamerica din perioada boom-ului. Cartea aduce inaintea cititorilor autori precum Márquez, Llosa, Fuentes, Asturias, care nu sunt priviți din perspectiva istoriei literare, ci din perspectiva criticii tematice, mitocriticii, sociocriticii. Opere notorii ale acestora sunt interpretate cu instrumente adecvate tematicii recurente, astfel incat apar viziuni noi, foarte interesante, despre opere cunoscute deja publicului larg.

Lucrarea propune pe de o parte o zona teoretica și de clarificari terminologice. Sintagma literatura hispanoamericana este aleasa tocmai pentru ca definește cel mai corect zona literara investigata de autoare, definita din punct de vedere al identitații lingvistice și culturale și abia in al doilea rand din punct de vedere geografic. In același timp, lucrarea propune și binevenite precizari teoretice in definirea, conceptualizarea și descrierea realismului magic și a romanului dictaturii. Pe de alta parte, cartea se constituie intr-o calatorie marcata de repere: autori inconturnabili sunt priviți pornind de la opere cunoscute, propuse intr-o lectura noua, deschizatoare de perspective de lectura fascinante.

Bibliografie:

Goic, Cedomil, Mario Vargas Llosa y la narrativa reciente, en C. G. Historia y crítica de la literatura hispanoamericana. III: época contemporánea, Crítica, Barcelona, 1998.
Gutzmann, Rita, La narrativa peruana del siglo XX: del modernismo a la diversidad, en Barrera, Trinidad (coord.), Historia de la literatura hispanoamericana. Tomo III: siglo XX, Cátedra, Madrid, 2008.
Oviedo, José Miguel, Historia de la literatura hispanoamericana, 4. De Borges al presente, Alianza Editorial, Madrid, 2005.
Sánchez, Yoani El mito de Cuba ya se ha despedazado en gran parte, interviu cu Mario Vargas Llosa, ediție electronica disponibila la www.14/medio.com
Vargas Llosa, Mario, Como se hizo La fiesta del chivo? Conferința susținuta la catedra Alfonso Reyes, Monterrey, 2015, disponibila in varianta electronica la http://www.catedraalfonsoreyes.org/

Informații suplimentare

Titlu

Repere in literatura hispano-americana a boomului

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-1341-9

Format

A5

Pagini

189

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Repere in literatura hispano-americana a boomului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON