Puterea economica in istoria lumii. De la marele Razboi la Marea Criza si de la Marea Criza la un nou Mare Razboi. Volumul II

109,00 lei

Descriere

Volumul al doilea al ciclului „Puterea economica in istoria lumii” contine o cercetare multidisciplinara – economica, geoistorica, geopolitica si juridica – asupra perioadei 1914-1939, in care omenirea a cunoscut evoluții, tensiuni și conflicte de asemenea densitate și intensitate, incat au marcat definitiv istoria lumii, generand evenimente si prefaceri ale caror urmari si influențe dainuie si astazi.  

In acest sfert de secol, lumea toata a fost zdruncinata de cea mai sangeroasa si mai distrugatoare conflagratie pe care o cunoscuse istoria de pana atunci, iar economia mondiala, cu ierarhiile puterii rasturnate dupa „Marele Razboi”, a trecut prin experiența celei mai violente crize economice din intreaga istorie a omenirii.

Lucrarea analizeaza atat lumea capitalista, ramasa, dupa Marele Razboi”, prada dificultaților economice și sociale, tensiunilor si conflictelor politice latente, cat și cealalta parte a lumii, Estul Europei, unde revoluția rusa marca o ruptura in sistemul capitalist mondial si aducea la putere soldati, muncitori și țarani, pentru a construi un regim nou și diferit – dictatura proletariatului.

Dupa o punere fata in fata a celor doua sisteme economice si politice, fundamental diferite, opuse doctrinar și rivale din punct de vedere politic, o parte importanta a carții prezinta și noile  tipuri de regimuri politice dictatoriale din partea capitalista a lumii (fascismul și nazismul), precum și noul tip de economie și de conducere economica, și anume dirijismul economic, in care se regasesc fenomene de protecționism, interventionism statal și centralism, asemanatoare celor din economia socialista.

 

Informații suplimentare

Titlu

Puterea economica in istoria lumii. De la marele Razboi la Marea Criza si de la Marea Criza la un nou Mare Razboi. Volumul II

Preț

109,00

ISBN

978-606-26-1451-5

Format

Academic

Pagini

604

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Puterea economica in istoria lumii. De la marele Razboi la Marea Criza si de la Marea Criza la un nou Mare Razboi. Volumul II”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON