Propedeutica filosofica

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9300Autor: Pohoață GabrielaData apariție: 19-01-2009 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Studiul filosofiei la Facultatea de Drept a Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” este o oportunitate extraordinara oferita celor care se instruiesc aici, avand un rol esential in educatia intelectuala si morala a studentilor care se pregatesc sa devina slujitorii justitiei.

Cartea Propedeutica filosofica a fost scrisa pentru a constitui obiectul unor prelegeri universitare. Are un caracter didactic si incearca, fara a prejudicia esenta conceptelor si exactitatea formularii, sa puna la indemana studentilor – iubitori de intelepciune – cateva din problemele fundamentale ale filosofiei.
Initierea in filosofie nu inseamna studiul unei lumi de idei care s-a stins si se mentine doar ca fapt istoric. E greu sa te adancesti in studiul filosofiei contemporane daca nu-i cercetezi sursele, pe care le aflam la Platon, Aristotel si ceilalti mari filosofi din antichitate.

Citatele sunt in principiu, din operele cele mai importante ale marilor filosofi; acestea sunt menite sa transmita impulsuri de gandire si ocazii de discutii deosebite si de asemenea sa incite la un sistem de predare care sa abordeze domeniile reflectiei filosofice din perspectiva intregului, pentru ca filosofia inseamna propensiune catre universalitate.

Oricat ar parea de inutil pentru unii studiul filosofiei, indraznesc sa afirm: atata vreme cat traiesc oamenii, filosofia nu poate inceta.
Misiunea perena a filosofiei este: de a ne transforma in oameni adevarati, prin dobandirea constiintei asupra fiintei.
Din aceasta perspectiva, filosofia in Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” este mai mult decat o disciplina de studiu: inseamna gandire libera si o anumita stare de spirit.

Informații suplimentare

Titlu

Propedeutica filosofica

Preț

25,00

ISBN

978-973-129-337-0

Format

A5

Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Propedeutica filosofica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON