Potentialul agriculturii biologice din Romania din perspectiva paradigmei s.c.p. in conditiile dezvoltarii durabile

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 371027Autor: Goldbach DumitruData apariție: 07-11-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea de fata ofera cititorului oportunitateade a observa potentialul agriculturii romanesti, potential care poate fi exploatat prin dezvoltarea agriculturii biologice.
Fundamentul teoretic al lucrarii este reprezentat de primele capitole, unde se trateaza paradigma SCP, grupurile strategice, aliantele strategice si interactiunea dintre producator si distribuitor.

Agricultura romaneasca se afla in impas. In aceste conditii agricultura ecologica reprezinta o alternativa viabila la agricultura conventionala, agricultura care se afla cu multi ani in urma celor din tarile dezvoltate ale Uniunii Europene desi potentialul agriculturii biologice romanesti este unul deosebit.
Agricultura ecologica (biologica, organica) poate oferi acel avantaj competitiv cu ajutorul caruia agricultura romaneasca sa se alinieze la celelalte tari europene, amintite mai sus. Problematica agriculturii biologice nu poate fi tratata decat in contextul conceptului de dezvoltare durabila. Acest tip de productie, ecologica, este unul durabil cu impact pozitiv asupra mediului ambiant. Asadar dezvoltarea durabila si agricultura ecologica nu pot fi tratate disociat fara a observa legaturile stranse dintre cele doua concepte.
Lucrarea este de folos atat cercetatorilor cat si celor dare doresc sa se familiarizeze cu universul agriculturii biologice sau doresc sa devina intreprinzatori in acest domeniu pe cat de vechi pe atat de nou.

Informații suplimentare

Titlu

Potentialul agriculturii biologice din Romania din perspectiva paradigmei s.c.p. in conditiile dezvoltarii durabile

Preț

25,00

ISBN

978-606-26-0068-6

Format

Academic

Pagini

190

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Potentialul agriculturii biologice din Romania din perspectiva paradigmei s.c.p. in conditiile dezvoltarii durabile”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON