Politici, optiuni si proceduri contabile pentru entitatile economice ale caror valori mobiliare nu sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata

28,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9076Autor: Gurău MarianaData apariție: 04-03-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Potrivit reglementarilor contabile, fiecare entitate economica trebuie sa detina un manual de politici contabile precum si proceduri pentru aplicarea acestora, avand rolul de a inlesni procesul de recunoastere și evaluare a operatiilor contabile, de a minimiza erorile si riscurile activitatii contabile, de a usura instruirea noilor angajati, etc.

Materialul de fata, conceput pe baza OMFP 1802 / 2014 Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, releva modul in care se intocmeste un manual de politici contabile, rationamentul care sta la baza alegerii metodelor, tratamentelor, procedeelor contabile privind recunoasterea si evaluarea, in concordanta cu obiectul de activitate dar si cu targhetul unei entitati economice, utilizarea politicilor contabile in obtinerea unei imagini fidele a pozitiei financiare si a rezultatului.

Cartea se adreseaza studentilor din invatamantul superior economic, masteranzilor domeniului contabil si, nu in ultimul rand, practicienilor contabili, constituind pentru fiecare in parte un ajutor in identificarea tratamentelor, metodelor si procedeelor adecvate interesului propriu, dar poate sa constituie, de asemenea, un ajutor in intelegerea informației oferite de situațiile financiare pentru utilizatorii acesteia.

Pe langa partea teoretica insotita de aplicatii practice, lucrarea cuprinde si un studiu de caz relevant privind rezultatele obtinute prin folosirea a trei tipuri de politici contabile, pe exemplul aceleiasi entitati economice. Studiul este finalizat cu situatiile financiare pentru cele trei tipuri de politici contabile care reflecta, in mod evident, diferentele dintre pozitia financiara si rezultat obtinute din aceleasi operatii insa, rezolvate prin aplicarea unor politici diferite.

Anexat, materialul cuprinde: un glosar de termeni precum și extrase din politicile si procedurile contabile ale unei entitati economice. La finalul lucrarii prezentam o culegere de aplicatii care poate fi de ajutor persoanelor care urmeaza sa treaca printr-un examen sau care doresc sa isi verifice cunostintele.

Informații suplimentare

Titlu

Politici, optiuni si proceduri contabile pentru entitatile economice ale caror valori mobiliare nu sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata

Preț

28,00

ISBN

978-606-26-0271-0

Format

Academic

Pagini

224

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Politici, optiuni si proceduri contabile pentru entitatile economice ale caror valori mobiliare nu sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON