Politici comerciale – abordari teoretice si practici internationale

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 4116Autor: Ilie GeorgetaData apariție: 17-12-2009 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrare „Politici comerciale – abordari teoretice si practici internationale” se adreseaza tuturor celor preocupati in a se familiariza si a aprofunda problematica specifica politicilor comerciale internationale contemporane. Parcurgerea celor sapte capitole urmareste sa contribuie la consolidarea capacitatii de analiza a deciziilor comerciale la nivel mondial din perspectiva efectelor acestora asupra participantilor la circuitul mondial de valori.

Primul capitol se doreste a fi o ancorare in realitatile relatiilor comerciale internationale contemporane, prin abordarea unor aspecte intre care se remarca locul instrumentelor de politica comerciala in obiectivele si principiile sistemului commercial international, criza de incredere si revitalizarea sistemului comercial international, sistemul comercial international sub imperativele conjuncturii economice mondiale si ale Rundei Doha, reinventarea actualului sistem commercial international, aducerea afacerilor in board-ul Organizatiei Mondiale a Comertului.

Cel de-al doilea capitol cauta sa depaseasca stadiul unei prezentari sumare a notiunilor de baza specifice politicilor comerciale contemporane. Astfel, prin problematica prezentata se incearca conturarea unor raspunsuri la intrebari precum: ce se intelege prin politici comerciale, care sunt obiectivele acestora, care este rolul corporatiilor transnationale in elaborarea unor instrumente de politici comerciale.

Locul central in cadrul acestui capitol este detinut de tipologia politicilor comerciale, caz in care sunt prezentate aspecte cu caracter teoretic insotite de o serie de exemple privind politicile comerciale de liber schimb si protectionista.

Urmatoarele patru capitole reprezinta nucleul de baza al lucrarii „Politici comerciale – abordari teoretice si practici internationale„, acestea concentrand principalele instrumente de politica comerciala, si anume: instrumentele cu caracter tarifar si netarifar aplicabile preponderent importurilor si instrumentele de promovare si stimulare a exporturilor.

Pe tot parcursul acestor capitole, problematica teoretico-explicativa este dublata de o multitudine de casete cu explicatii suplimentare si exemple practice desprinse din realitatile comertului international si a politicilor comerciale ale tarilor lumii, inclusiv Romania.

Ultimul capitol este dedicat analizei principalelor acorduri comerciale multilaterale negociate in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului.

In acest sens, au fost selectate acordurile care reglementeaza problematica apararii comerciale, cele care trateaza problematica a doua sectoare dintre cele mai negociate in cadrul OMC, si anume agricultura si textilele si confectiile, cele care vizeaza politica vamala si alte acorduri de interes pentru politicile comerciale contemporane.

In final, autoarea multumeste tuturor celor care vor parcurge continutul lucrarii „Politici comerciale – abordari teoretice si practici internationale” si ii vor comunica aprecierile si sugestiile pentru imbunatatirea acestei lucrari.

Noiembrie, 2009
GEORGETA ILIE

Informații suplimentare

Titlu

Politici comerciale – abordari teoretice si practici internationale

Preț

25,00

ISBN

978-973-129-479-7

Format

Academic

Pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Politici comerciale – abordari teoretice si practici internationale”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON