Organizarea profesiei contabile in Romania. Expertiza contabila-activitate a profesiei contabile

45,00 lei

Descriere

Lucrarea se adreseaza atat studenților la master, cat și profesioniștilor contabili in devenire. In prima parte a acesteia este realizata o descriere a organismelor profesionale care reglementeaza profesia contabila in Romania, punand accent pe delimitarea atribuțiilor lor, completata de o prezentare succinta a principalelor organisme profesionale cu rol de reglementare a profesiei contabile la nivel internațional.

Profesioniștii contabili, pentru a-și putea desfașura activitatea individual sau in societați cu obiect principal de activitate contabilitate, audit financiar și consultanța in domeniul fiscal, este necesar sa dețina calitatea de membrii activi ai organismelor profesionale, din Romania, cu competențe in atribuirea calitaților de expert contabil, auditor financiar, consultant fiscal. In acest context, lucrarea prezinta o sinteza a prevederilor legislative, in vigoare, referitoare la accesul la profesie; condițiile pe care trebuie sa le indeplineasca profesioniștii contabili pentru menținerea dreptului de a profesa, subliniind normele de conduita etica pe care trebuie sa le respecte in desfașurarea activitaților specifice; sistemele disciplinare si procedurile pentru cei care nu reusesc sa respecte dispozitiile organismelor profesionale.

Lucrarea prezinta, de asemenea, aspectele teoretice referitoare la efectuarea expertizelor contabile judiciare si extrajudiciare, la intocmirea rapoartelor de expertiza contabila, la necesitatea si rolul auditului de calitate, precum si la deontologia expertului contabil. Noțiunile teoretice sunt completate de studii de caz, inspirate din activitatea profesioniștilor contabili, care faciliteaza ințelegerea aplicarii lor in practica; de teste grila și intrebari pentru fixarea cunoștințelor.

Informații suplimentare

Titlu

Organizarea profesiei contabile in Romania. Expertiza contabila-activitate a profesiei contabile

Preț

45,00

ISBN

978-606-26-1409-6

Format

Academic

Pagini

276

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Organizarea profesiei contabile in Romania. Expertiza contabila-activitate a profesiei contabile”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON