Operatiunile pacificatoare ca factor de reglementare a conflictelor etnopolitice din perspectiva dreptului international public

49,00 lei

Categorii: , Cod: 13834Autor: Ana-Maria ComșaData apariție: 20-01-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea cu titlul ,,Operatiunile pacificatoare ca factor de reglementare a conflictelor etnopolitice din perspectiva dreptului international public” contribuie la formarea unei noi abordari juridice a fenomenului operatiunilor pacificatoare in contextul reglementarii unui sector ingust de conflicte – celor de natura etnopolitica, astfel incat sa fie luate in consideratiune realitatile juridice de la inceputul sec. XXI.

Studiul efectuat a avut ca scop determinarea unei legaturi de cauzalitate existente intre organizarea si desfasurarea operatiunilor de pace si solutionarea practica a conflictelor etnopolitice la scara mondiala, astfel incat stabilirea unor repere fundamentale de concept si continut cu referire la activitatea pacificatoare a organizatiilor internationale, ar asigura in mod clar reglementarea eficienta a conflictelor etnopolitice existente, dar si prevenirea celor posibile.

Cercetarea efectuata ilustreaza, intr-o maniera exemplificativa, categoriile de operatiuni pacificatoare desfasurate, consumate si active, fiind reliefate succesele si esecurile acestora pe marginea conflictelor etnopolitice concrete. Insusi conflictele etnopolitice analizate sunt plasate intr-un cadru juridic si politic international larg, fiind trasate legaturile de reciprocitate existente intre cursul politicilor la nivelurile intern si international, problemele grave de la fata locului, si declansarea practica a crizelor etnopolitice.

Informații suplimentare

Titlu

Operatiunile pacificatoare ca factor de reglementare a conflictelor etnopolitice din perspectiva dreptului international public

Preț

49,00

ISBN

978-606-26-1478-2

Format

Academic

Pagini

268

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Operatiunile pacificatoare ca factor de reglementare a conflictelor etnopolitice din perspectiva dreptului international public”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON