Jocuri română păcănele cu fructe gratis

  1. Opinii Despre Rotiri Gratuite Online: Terenul de joc cu cinci role și 60 de linii active este executat pe pânză albastră și este înconjurat de un cadru auriu.
  2. Cele Mai Recente Jocuri De Noroc La Blackjack În 2023 - Este posibil ca echipa Angels să se întoarcă la o serie mondială, deoarece au semnat senzația Japoneză Shoei Ohtani în iarna anului 2023.
  3. Jocuri Cele Mai Bune Aparate De Cazinou Slot Gratis Noi 2023: Ori de câte ori apare un Wild, Monedele se adaugă la potul de monede, care este situat deasupra rolelor.

Cel mai bun site de ruletă electronica

Blackjack Sigur Pariuri Gratuite
Acest slot jackpot are multe caracteristici bonus excelente, iar jackpoturile mini, minore, majore și mega sunt acordate aleatoriu.
Ruletă Online Gratuite 2023
Cu atât de multe opțiuni fiind o parte a acestui serviciu, sunt obligate să fie unele promoții mari, care sunt disponibile cu cazinoul și voi lua o privire atentă la cele mai bune dintre ele disponibile în prezent.
Veți colecta premii în timp ce rotiți rolele.

Jocuri de cazino cu speciale gratis

Păcănele Cazinou 2023 Online Cu Bonusuri Exclusive
Cu toate acestea, nu au existat plângeri cu privire la natura practicilor site-urilor până în prezent.
Bonus Fără Depunere La Vlad Cazino
Există destul de mult tot ceea ce ați găsi pe un etaj real al cazinoului.
Cum Sunt Impozitate Veniturile Din Jocurile De Noroc In Romania

O analiza socio- istorica a sistemului de detentie din Romania.Intre preventie, pedepsire si reintegrare sociala

20,00 lei

Categorii: , Cod: 10140Autor: Ilie CristinaData apariție: 01-12-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Prezenta lucrare analizeaza sistemul de detentie din perspectiva sociala si istorica, punand accent pe evolutia acestuia in spatiul romanesc.
Justificarea titlului
Ce este „detentia”? Dictionarul Explicativ al Limbii Romane ne prezinta detentia ca fiind „pedeapsa privativa de libertate pentru o perioada data” (Dictionarul Explicativ al Limbii Romane: 1998, 292). Cu toate acestea, conceptul detentiei ca forma de „pedeapsa” este unul modern. Pana in perioada de final a Evului Mediu, detentia a fost folosita rareori ca forma de pedepsire, ea fiind uzitata in principal ca forma de „preventie”. De abia in secolele XVIII-XIX putem vorbi despre „detentie” ca forma principala de „pedepsire”. Inceputul secolului XX se caracterizeaza prin aparitia si dezvoltarea masurilor de substituire a pedepsei privative de libertate, iar scopul detentiei este amplificat, pe langa cel retributiv, regasindu-l si pe cel de indreptare a comportamentului persoanelor inchise, urmarindu-se „reintegrarea sociala” a acestora. Astfel, subtitlul cartii evidentiaza elementele caracteristice ale scopului detentiei, pe parcursul diferitelor etape istorice: preventia, pedepsirea, reintegrarea sociala.

Detentia, ca forma de preventie pana la aplicarea pedepsei propriu-zise sau ca modalitate de pedepsire, am considerat ca trebuie analizata in contextul intregului ansamblu de elemente punitive, astfel ca, demersul nostru stiintific s-a focalizat pe studierea aplicarii detentiei in diferitele perioade istorice, in paralel cu celelalte forme de pedepsire. Am observat faptul ca exista o stransa conexiune intre nivelul de dezvoltare al unei societati si sistemul punitiv al acesteia si astfel, am putut imparti evolutia structurilor executional penale in epoci istorice, relevand evenimentele ce au declansat divizarea si examinand trasaturile caracteristice pentru fiecare perioada.
In acest context istoric, al analizei concomitente a detentiei alaturi de celelalte forme de pedepsire, cercetarea noastra s-a desfasurat pe trei directii: in primul rand, am prezentat din punct de vedere doctrinar notiunea de pedeapsa, amplu dezbatuta in literatura de specialitate, surpizand perspectivele juridice, sociologice, teologice si filosofice asupra sistemului punitiv; in al doilea rand, am examinat evolutia pedepsei si a detentiei la nivel global, din cele mai vechi timpuri pana in prezent si ultima directie, cea mai amplu dezbatuta, reprezinta o analiza a sistemului represiv de pe teritoriul Romanei, concetrandu-ne pe descrierea detentiei si evidentiind transformarea sa in timp, cu diferitele sale roluri, forme, modalitati si locuri de aplicare.

Scopul pe care ni l-am asumat prin analiza temei „sistemului de detentie din
Romania” a fost acela al elaborarii unei lucrari cu caracter omogen si stiintific asupra evolutiei ansamblului de elemente punitive, indreptandu-ne in special atentia asupra caracteristicilor sistemului romanesc, perspectiva generala de studiu fiind una sistemica.
In primul capitol, „Perspective exegetice si doctrinare asupra pedepsei” am definit conceptele de pedeapsa , ius puniendi (dreptul de “a pedepsi”) si dreptul de „a fi pedepsit” prin intermediul a diferite modalitati doctrinare de interpretare, prezentand totodata teoriile formulate de-a lungul timpului, ce au tratat acest subiect. De asemenea, aceasta prima parte a lucrarii analizeaza fundamentul pedepsei tinand cont de faptul ca de-a lungul istoriei, acesta a variat constant.

Cel de-al doilea capitol, „Evolutia sistemelor de pedeapsa si detentie” este destinat etapizarii sistemului punitiv. Se analizeaza in context istoric evolutia ansamblului socio-juridic de pedepse si implicit a pedepsei privative de libertate. Cercetarea evolutiei pedepselor si a detentiei este realizata, tinand cont de divizarea istoriei umanitatii in cinci etape (Preistoria, Antichitatea, Evul Mediu, Epoca moderna si Epoca contemporana), cu precizarea ca temporalitatea acestor epoci este structurata in functie de transformarea regasita in sistemul general al pedepselor. Pentru fiecare etapa vom analiza formele de pedepsire, evidentiind gradul de folosire al detentiei si vom prezenta principalele caracteristici.
In urma cercetarii primelor doua capitole, se impune observatia ca, de-a lungul timpului au intervenit permanent modificari in privinta tipologiilor de pedeapsa, a institutiilor/ persoanelor indreptatite formal sa aplice aceste pedepse dar si a modalitatii de a privi pedeapsa din punctul de vedere al fundamentului, finalitatii si functiilor sale. Conflictul aparut intre aceste perspective de aplicare si interpretare ale pedepsei sunt o consecinta fireasca a diversitatii aparute intre diferitele etape ale dezvoltarii sociale. In contextul dezbaterii acestei teme, sustinem sistemul eclectic, pe care il consideram a fi cel mai bine conturat si apt sa ofere o explicatie cuprinzatoare asupra pedepsei. Din punct de vedere al modalitatilor legale de aplicare a pedepsei, formele actuale, cele care includ o imbinare a pedepselor privative de libertate ce implica actiuni moralizatoare, cu folosirea probatiunii intense, reprezinta cea mai dezvoltata forma de administrare a sanctiunii.
Urmatoarele capitole sunt destinate analizei sistemului detentiei din Romania, din cele mai vechi timpuri pana in prezent.

Capitolul al III-lea, „Pedeapsa si detentia in Romania”, bazat pe analiza documentelor sociale, ca principala modalitate de cercetare, isi propune sa studieze dezvoltarea si transformarea sistemului punitiv romanesc in fiecare perioada istorica, urmand structura celui de-al doilea capitol. Se prezinta formele de pedepsire ale fiecarei epoci, accentul punandu-se pe evidentierea folosirii detentiei si a caracteristicilor sale, cu mentiunea ca, sistemul privativ de libertate este analizat mai amplu incepand cu epoca moderna, atunci cand a fost impusa folosirea detentiei pe scara larga, ca principala forma de pedepsire. Este analizata atat situatia de fapt, extrasa din studierea documentelor de arhiva, a cartilor si revistelor de specialitate, dar si situatia de drept, ce a determinat transformarile majore in domeniu.

Cel de-al patrulea capitol, „Respectarea drepturilor persoanelor detinute in sistemul penitenciar romanesc” debuteaza prin prezentarea actelor legislative emise la nivel international si in Romania in domeniul conditiilor obligatorii de detentie si al respectarii drepturilor detinutilor, creionandu-se o imagine de ansamblu asupra situatiei
„de jure” regasite in acest sector. Urmeaza apoi o analiza a situatiei „de facto” a sistemului penitenciar romanesc, realizata prin intermediul rezultatelor celor mai importante rapoarte emise de institutii internationale si nationale si a catorva decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, prin care statul roman a fost condamnat pentru incalcarea drepturilor detinutilor, evidentiind astfel, aspectele deficitare ale sistemului romanesc de detentie.

Al cincilea capitol, „Sistemul de reintegrare sociala a persoanelor private de libertate in Romania” are ca scop analiza celui mai nou scop al detentiei si anume
„reintegrarea sociala”, prezentandu-se in partea de inceput elemente esentiale pentru definirea conceptului, precum definitii, factori determinanti, principii generale, regulile de baza si legislatia internationala in domeniu. Partea a doua a capitolului continua cu expunerea evolutiei fenomenului reintegrarii sociale a detinutilor in Romania, din 1874 pana in prezent, accentul fiind pus pe analiza contextului actual, prin prezentarea activitatilor desfasurate, a actelor normative in vigoare, dar si a Strategiei nationale de reintegrare sociala a persoanelor private de libertate pentru perioada 2015-2019.

Informații suplimentare

Titlu

O analiza socio- istorica a sistemului de detentie din Romania.Intre preventie, pedepsire si reintegrare sociala

Preț

20,00

ISBN

978-606-26-0431-8

Format

Academic

Pagini

160

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „O analiza socio- istorica a sistemului de detentie din Romania.Intre preventie, pedepsire si reintegrare sociala”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON