Multimedia in activitatea didactica.

15,00 lei

Categorii: , Cod: 10212Autor: Novac AndreiData apariție: 01-12-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Daca este sa analizam din punct de vedere etimologic, educația vine din latinescul educo-educare, care inseamna a alimenta, a crește – plante sau animale. Avand ințelesuri asemanatoare intalnim la francezi, in secolul al XVI-lea, termenul education, din care va deriva și cel romanesc, educație. Acesta mai poate sa fie dedus și din termenul latinesc educo – educare care inseamna: a duce, a conduce, a scoate. Se considera ca ambele traiecte etimologice sunt corecte.

A educa inseamna a cultiva curațenia sufleteasca și buna-cuviința a copiilor și tinerilor, a-l crește pe un copil moral și in evlavie, a avea grija de sufletul lui, a-i modela inteligența, a forma un atlet pentru Hristos, pe scurt a te ingriji de mantuirea sufletului lui. Educația este asemenea unei arte: arta mai mare decat aceasta nu exista, pentru ca, daca toate artele aduc un folos pentru lumea de aici, arta educației se savarșește in vederea accederii la lumea viitoare.

Educația este activitatea de disciplinare, cultivare, civilizare și moralizare a omului, iar scopul educației este de a dezvolta in individ toata perfecțiunea de care este susceptibil (Kant).
Educația este acțiunea de formare a individului pentru el insuși, dezvoltandu-i-se o multitudine de interese (Herbart).
Educația constituie acțiunea generațiilor adulte asupra celor tinere cu scopul de a le forma, acestora din urma anumite stari fizice, intelectuale și mentale necesare vieții sociale și mediului special pentru care sunt destinate (Durkeheim).
Educația este acea reconstrucție sau reorganizare a experienței care se adauga la ințelesul experienței precedente și care marește capacitatea de a dirija evoluția celei care urmeaza (Dewey).

Educația e o voința de iubire generoasa fața de sufletul altuia pentru a i se dezvolta intreaga receptivitate pentru valori și capacitatea de a realiza valori.(Spranger). Educația este o integrare:integrarea forțelor vieții in funcționarea armonioasa a corpului, integrarea aptitu¬dinilor sociale in vederea adaptarii la grupuri, integrarea energiilor spirituale, prin mijlocirea ființei sociale și corporale, pentru dezvoltarea completa a personalitații universale (Hubert). Educația este activitatea conștienta de a-l influența pe om printr-o tripla acțiune: de ingrijire, de indrumare și de cultivare in direcția crearii valorilor culturale și a sensibilizarii individului fața de acestea (Barsanescu).

Educația sta la baza tuturor lucrurilor, o societate civilizata care iși respecta valorile, se ghideaza dupa principii sanatoase. O societate fara o educație temeinica este o societate care se afunda in intuneric și in necunoaștere, nu poți sa respecți daca nu ințelegi, nu poți sa ințelegi daca nu ești educat. Educația este cea care salveaza și protejeaza o societate, o comunitate, o țara, o lume in general.

Informații suplimentare

Titlu

Multimedia in activitatea didactica.

Preț

15,00

ISBN

978-606-26-0658-9

Format

A5

Pagini

86

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Multimedia in activitatea didactica.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON