Modele educationale romanesti in filosofie

38,00 lei

Categorii: , Cod: 13677Autor: Pohoață GabrielaData apariție: 30-11-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Dragostea pentru profesia de dascal in domeniul filosofiei si pasiunea pentru cercetarea valorilor autentice din filosofia romaneasca reprezinta temeiul unei lucrari inedite in literatura de specialitate din Romania, realizata de catre doamna Gabriela Pohoata.

Astfel, avem in fata o carte speciala, ce se constituie intr-o interesanta analiza a operelor unor filosofi romani, a celor care au fost si pedagogi, autoarea insistand in demersul sau asupra rolului lor paideutic in cultura romaneasca. Insusi titlul lucrarii Modele educationale romanesti in filozofie ne avertizeaza asupra unei abordari originale, dar si incitante, pentru ca, astazi, a pune in lumina cunoasterii personalitatile veritabile ale filosofilor de la catedra este o necesitate, dar si o datorie pentru orice profesor, care, pentru a-si implini propria vocatie, are nevoie de modele.

Imbinand in mod armonios cele doua aspecte esentiale ale activitatii academice, cea de cercetator avizat, dar si de profesor de filosofie dedicat, doamna Gabriela Pohoata ne ofera o minunata lectie de filosofie despre valoare, educatie si creatie romaneasca. Se stie ca, cel mai dificil aspect de identificat in caracterizarea unei personalitati, implicit a dascalilor creatori de scoala filosofica romaneasca, este stilul, ceea ce are particular. Ori, doamna Gabriela Pohoata, cercetand in profunzime textele din operele filosofilor romani prezentati, precum si marturiile discipolilor acestora, ne indica, inca din titlul fiecarui capitol, diferenta specifica a fiecarui portret pedagogic realizat. Se argumenteaza, cu finete si eleganta, particularitatile creative si modul in care fiecare din filosofii sau ganditorii abordati s-au impus in peisajul filosofic romanesc si universal.

Publicarea cartii ,,MODELE EDUCATIONALE ROMANESTI IN FILOSOFIE”, atat in limba romana, cat si in limba engleza, contribuie indiscutabil la cunoasterea valorilor filosofice autohtone perene si la cresterea vizibilitatii romanesti peste hotarele tarii in acest domeniu, efort intelectual si cultural care merita toata aprecierea si admiratia noastra.

Informații suplimentare

Titlu

Modele educationale romanesti in filosofie

Preț

38,00

ISBN

978-606-26-0103-4

Format

A5

Pagini

310

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Modele educationale romanesti in filosofie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON