Migratia ilegala la confluenta cu traficul de persoane

40,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8270Autor: Stoica AnghelData apariție: 01-04-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

In contextul international prezent, Romania – o tara sud-est europeana, situata la confluenta drumurilor ce unesc estul si vestul continentului, si sudul Asiei de Europa de Nord si de Vest – este inclusa in ,,Ruta balcanica” a imigrarii ilegale, fapt ce influenteaza toate domeniile importante de activitate ale societatii, inclusiv securitatea statului si a cetatenilor sai.

Una dintre problemele majore ale ultimei decade, la nivel national si international, este traficul de persoane care are adesea legaturi cu imigrarea ilegala, si este in crestere constanta. Traficul de persoane este un delict grav care incalca drepturile omului, cu grave consecinte economice si sociale, din cauza obscuritatii, mobilitatii si scopurilor acestui fenomen.

Caracteristica principala a organizatiilor ce apartin crimei organizate este aceea de extindere a sferei de dominatie in afara teritoriului national, in vederea asigurarii unui profit maxim, asemenea companiilor transnationale. In acest sens remarcam mobilitatea mai mare a acestor structuri informale, in comparatie cu structurile legal constituite, avantajate de lipsa granitelor, a barierelor birocratice si formalitatilor de orice fel.

In general, astfel de organizatii isi desfasoara activitatea cu eficienta maxima, dupa modelul companiilor multinationale, servindu-se de toate oportunitatile pe care le ofera mediul social, progresul tehnologic si carentele sistemului de autoaparare a societatii, in acest sens, reprezentantii crimei sunt interesati sa beneficieze de cele mai noi descoperiri stiintifice si isi adapteaza structurile in functie de acestea.

Crima organizata constituie unul dintre cele mai grave fenomene cu care se confrunta in prezent comunitatea internationala, aceasta presupunand derularea unor actiuni criminale mult mai periculoase decat cele obisnuite, bazate pe recrutarea de persoane specializate in diverse domenii de activitate, utilizarea tehnologiei moderne, o anumita continuitate in sistemele de operare, strategii la nivel international de natura a ameninta nu numai viata si integritatea persoanelor, dar si stabilirea natiunilor.

Informații suplimentare

Titlu

Migratia ilegala la confluenta cu traficul de persoane

Preț

40,00

ISBN

978-606-647-971-4

Format

A5

Pagini

382

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Migratia ilegala la confluenta cu traficul de persoane”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON