Microeconomia in (micro)sinteza

28,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 14118Autor: Anghel Lucian Claudiu, Treapăt Laurențiu MihaiData apariție: 11-02-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Speram ca parcurgerea acestei carti nu va reprezenta un efort intelectual ridicat. Speram ca prin comparatie cu alte carti despre microeconomie, aceasta este poate una dintre cele usor de citit si inteles. Pentru cei care doresc sa aprofundeze domeniul le recomandam cu caldura sa faca un pas inainte si sa parcurga una dintre cartile care au un bagaj extins matematic. Sa nu se sperie de sutele de pagini si greutatea fizica a cartii. Parcurgerea domeniului stiintific cere sacrificii de timp si rabdare.

Cunoasterea microeconomiei este esentiala pentru intelegerea modului in care angrenajul complex macroeconomic al unei tari functioneaza (sau nu). Este similar cu intelegerea functionarii unui organ in conditiile in care nu ne este clar cum interactioneaza intre ele celulele acelui organ. Din fericire, microeconomia este mai usor de studiat decat anatomia (si fiziologia).

Asa cum am prezentat in capitolul introductiv, obiectivul autorilor a fost de a scrie o carte usor de inteles si parcurs de studenti si de catre oricine doreste sa faca primul pas in directia deslusirii modului de functionare a economiei la nivel de individ fara insa a utiliza un bagaj matematic evoluat (de care, din pacate, am constatat ca nu toți studenții dispun). Speram sa fi si reusit.

Reiteram convingerea noastra ca o economie se dezvolta mai bine daca nivelul de educatie economico-financiara este mai ridicat. Cu cat mai multi romani vor intelege cum functioneaza complicatele mecanisme macro si microeconomice, cu atat ar putea deslusi ce se intampla cu viata lor din punct de vedere economic. Speram ca astfel, prin cunoaștere, vor evita anumite decizii eronate, imbunatațindu-și nivelul de trai pe termen lung. Microeconomia atinge aceasta nevoie de educatie economico-financiara. Numeroasele decizii individuale se combina si determina, in final, la nivel macroeconomic fenomene economice de care suntem sau nu constienti. Modul in care combinam diverse ingrediente precum munca, resursele naturale, capitalul, informatia, tehnologia si generam un produs final dorit de cumparatori influenteaza evolutia noastra, a companiei pentru care lucram, a consumatorilor si familiilor acestora, a sistemului financiar-bancar, a competitiei in domeniu sau ramura, ajungand pana la nivel macroeconomic.

Speram ca dupa parcurgerea acestei carti vom intelege putin mai bine modul in care se confrunta cererea si oferta in orice domeniu, fie ca vorbim de produse de consum sau de masa monetara. Astfel, din obiectivele contrare ale formatorilor de cerere si oferta se naste, la un moment dat, un echilibru fragil ce se poate evidentia cat de cat palpabil printr-un pret sau o rata de dobanda. Notiuni abstracte precum utilitate sau preferinte am incercat fara utilizarea unor formule matematice complexe sa le aducem la un nivel acceptabil de intelegere, fara a fi nevoie de eforturi deosebite. Nu am ascuns faptul ca aceasta carte este un prim pas mic catre studierea detaliata a microeconomiei. Evident ca cineva care a citit aceasta carte nu va putea sa-si dea un doctorat in domeniu. Nu acesta a fost obiectivul nostru. Speram insa ca nu am simplificat prea mult notiunile complexe din domeniul microeconomiei in incercarea de a elimina potentialele bariere in fata intelegerii lor.

Informații suplimentare

Titlu

Microeconomia in (micro)sinteza

Preț

28,00

ISBN

978-606-26-0485-1

Format

Academic

Pagini

124

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Microeconomia in (micro)sinteza”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON