Manualul profesorului de educatie tehnologica

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8449Autor: Marinescu MarianaData apariție: 01-06-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Despre problematica lumii contemporane si noile educatii in literatura de specialitate este scris mult. Mie mi a atras atentia, in mod deosebit, abordarea Profesorului Vladimir Gutu de la Universitatea de Stat din Republica Moldova, care la lansarea cartii Pedagogie (2013), si la care am avut marea sansa de a participa, a abordat un subiect actual pentru pedagogie si anume: Problematica lumii contemporane versus noile educatii. Iata, ca am ocazia de a ma adresa colegiilor, profesori de educatie tehnologica si nu numai, de a recomanda cu caldura acest manual, si de a se opri, in mod special, asupra acestei abordari privind Problematica lumii contemporane versus noile educatii.

Astazi, problema educatiei este abordata in stransa legatura cu proble¬matica lumii contemporane, lume ce se caracterizeaza prin multiple transformari, prin schimbari in toate domeniile, determinate de progresele in domeniul stiintei si tehnicii, proliferarea informatiei, evolutia trebuintelor spirituale si materiale ale oamenilor. Dar, totusi, sa nu uitam ca omenirea se mai caracterizeaza prin cerinte si aspiratii specifice.

Acest manual, Manualul profesorului de educatie tehnologica are trei sectiuni:
• sectiunea I: Locul si rolul educatiei tehnologice in societatea cunoasterii, unde cititorul se poate informa despre obiectivele si finalitatile educatiei tehno¬logice, despre educatia in perspectiva coabitarii cu tehnologia, despre consecintele pedagogice ale progresului tehnic etc.;
• sectiunea a II a: Elemente din Didactica educatiei tehnologice abordeaza teme de larg interes, precum orientari respectiv directii de studiu (cercetare) si actiune in Didactica educatiei tehnologice, profilul de competente al profesorului de Educatie tehnologica din Romania, proiectarea si evaluarea didactica la disciplina educatie tehnologica etc.;
• sectiunea a III a: Dimensiunile psihosociale ale activitatii profesorului, se refera la profesor in general. Se abordeaza unele aspecte privind personalitatea profesorului, aptitudinea pedagogica, rolurile profesorului etc.

Acest manual prezinta repere teoretice si practic aplicative din domeniul metodologiei, proiectarii, evaluarii didactice. Exemplele propuse in manual constituie variante posibile, la care profesorul se poate raporta in functie de conditiile concrete din clasa si scoala, intervenind creator acolo unde considera necesar.

Informații suplimentare

Titlu

Manualul profesorului de educatie tehnologica

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-0031-0

Format

Academic

Pagini

230

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Manualul profesorului de educatie tehnologica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON