Managementul proiectelor finantate din fonduri Europene pentru perioada 2014-2020

20,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8406Autor: Dobrescu Andrei, Pavel ElenaData apariție: 06-06-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Managementul (gestionarea) proiectelor este un instrument de planificare, coordonare, realizare si control al activitatilor complexe din structurile industriale, comerciale, sociale, culturale si politice moderne.

Se poate spune ca astazi managementul proiectelor a devenit o orientare pentru toate organizatiile, atat pentru cele din sectorul public, cat si pentru cele din sectorul privat. Intensificarea competitiei economice la nivel global a impus un nou mod de a concepesi transpune in practica un proiect, accentul punandu-se pe elaborarea si implementarea strategiilor coerente de dezvoltare, pe planificare si organizare. Aceasta tendinta este cu atat mai evidenta la nivelul Uniunii Europene unde, sub impactul necesitatilor de integrare, managementul proeictelor tinde sa devina principala forma de existenta in mediul economic.

Lucrarea Managementul proiectelor finantate din fonduri Europene pentru perioada 2014-2020 isi propune sa asigure deprinderile necesare gestionarii proiectelor, pentru cei care au sau isi vor asuma responsabilitati in acest domeniu, in linie cu metodologia Uniunii Europene. Lucrarea prezinta astfel, notiunile fundamentale legate de managementul proiectelor cu finantare din fondurile nerambursabile ale UE pentru perioada 2014-2020 si are ca scop deprinderea cititorilor cu o serie de practici esentiale pentru pregatirea unui proiect de succes si anume:
• Intelegerea mecanismelor de functionare si de accesare a fondurilor structurale;
• Asigurarea competentelor si dezvoltarea capacitatilor necesare pentru
elaborarea si implementarea proiectelor finantate din fonduri europene nerambursabile;
• Transformarea competentelor dobandite in avantaj competitiv pentru organizatie si evitarea erorilor costisitoare specifice gestionarii imperfecte a unui proiect.

Prin tematica abordata s-a urmarit in primul rand cunoasterea si respectarea de catre solicitantii de fonduri europene a prevederilor impuse de Comisia Europeana prin programele de finantare, astfel incat activitatile implementate sa fie eligibile si acceptate la rambursare in timp util, fara solicitarea de documente suplimentare care sa conduca la intarzierea rambursarii si implicit la dezechilibre in resursele companiei.

Informații suplimentare

Titlu

Managementul proiectelor finantate din fonduri Europene pentru perioada 2014-2020

Preț

20,00

ISBN

978-606-26-0002-0

Format

Academic

Pagini

174

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Managementul proiectelor finantate din fonduri Europene pentru perioada 2014-2020”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON