Managementul informatiei economice folosind sisteme informatice

42,00 lei

Descriere

Managmentul eficient al informatiilor reprezinta o prioritate a lumii digitale. Tehnologiile de management informational, in cadrul carora bazele de date si sistemele de gestiune a bazelor de date constituie componente esentiale ale culturii tehnice, care intra in orizontul de cunoastere caracteristic omului modern.

Societatea bazata pe cunoastere promoveaza valorile informationale, dar si instruirea permanenta pentru a avea abilitatile necesare de valorificare a informatiilor si generare de inovare in toate domeniile. Intr-o epoca bazata pe cunoastere, gestionarea informatiilor si procesele creative generatoare de noi cunostinte reprezinta principalul ax al mecanismelor care dirijeaza procesele socio-economice. Noile produse si servicii ale epocii contemporane sunt in majoritate imateriale si inglobeaza tehnologii de varf.

Lucrarea Managementul informational utilizand sisteme informatice reprezinta, in acest context, un instrument util in gestionarea eficienta a informatiilor si respectiv in formarea competentelor necesare specialistilor care dezvolta si utilizeaza aplicatii informatice pentru mediul economic. Scopul lucrarii este de a aduce o contributie la formarea unor utilizatori inteligenti ai sistemelor informatice care utilizeaza instrumente avansate de prelucrare a informatiilor, respectiv foi electronice de calcul, sisteme de gestiune a bazelor de date etc. Cu aceasta ocazie utilizatorii pot patrunde in cutia neagra din spatele interfetei oferite de sistemele informatice, intelegand astfel mai bine mecanismele de gestiune a informatiilor.

Lucrarea Managementul informational utilizand sisteme informatice se adreseaza deci specialistilor si viitorilor specialisti in domeniul economic, care vor dobandi competente de utilizare eficienta si inteligenta a instrumentarului informatic.

Prezenta lucrare este structurata pe mai multe sectiuni care debuteaza cu o viziune de ansamblu asupra managementului informational si a cerintelor de organizare a datelor conform unor modele specifice. Se prezinta astfel un cadru conceptual pentru paradigmele relationale, obiectuale si obiect-relationale, reprezentative pentru sistemele de gestiune a bazelor de date actuale. Fara a intentiona o abordare exhaustiva, lucrarea ofera o perspectiva generala asupra ingineriei software si a principalelor tehnici folosite in faza de concepere si proiectare a aplicatiilor informatice care utilizeaza baze de date. Prezenta lucrare se distinge prin calitatea conferita de conceptia originala si de modul de prezentare profesionist, care decurg din experienta bogata a autoarei de cadru didactic, precum si de proiectant si programator de aplicatii economice.

Informații suplimentare

Titlu

Managementul informatiei economice folosind sisteme informatice

Preț

42,00

ISBN

978-606-647-280-7

Format

Academic 17×24 mm

Pagini

370

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Managementul informatiei economice folosind sisteme informatice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON