Managementul calitatii in educatie

20,00 lei

Categorii: , Cod: 9485Autor: Chină RemusData apariție: 13-11-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Managementul calitații in sistemele educaționale (mai ales in cele din spațiul comunitar, in general și in Romania, in special!) a devenit tot ”mai vizibil”, dupa anul 2005, ca urmare a unui consens european privind necesitatea implementarii in ”arhitectura” sistemelor educaționale, a unui demers bazat pe elemente specifice acestui domeniu. Deși in literatura de specialitate, denumirea este consacrata (managementul calitații), in sistemele educaționale din spațiul comunitar s-a preferat o sintagma inlocuitoare: ”Asigurarea calitații in educație/a educației”.

Prin realizarea unui pachet legislativ – normativ (ordonanța de urgența, standarde de evaluare, metodologii etc), incepand cu 2005, mediul educațional romanesc a devenit, pentru prima data, un mediu ”reglementat” din punct de vedere al ”calitații produselor educaționale” realizate in interiorul sistemului. Efectele acestui demers au generat crearea unei culturi a calitații in mediul educațional romanesc, aflata deocamdata, la inceput de drum. Inerent, multe confuzii și-au facut loc!

Dintr-o prea mare graba s-au ”amestecat” noțiuni importante, esențiale pentru sistemul educațional și pentru respectarea ”preceptelor” inițiale – consacrate și validate, printre care cele mai importante pentru noi. Spre exemplu, calitatea in educație cu cel referitor la calitatea educației!

In acest curs vom analiza ceea ce inseamna managementul calitații in educație – managementul calitații in sistemul educațional. Perspectivele acestui demers, așa cum a fost implementat la nivelul sistemului educațional romanesc, efectele generate de implementare dar și rezultatele obținute in ceea ce privește calitatea in sistemul educațional – calitatea in educație!

Informații suplimentare

Titlu

Managementul calitatii in educatie

Preț

20,00

ISBN

978-606-26-0471-4

Format

A5

Pagini

148

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Managementul calitatii in educatie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON