Legislatie in industria alimentara. Curs universitar

53,00 lei

Categorii: , Cod: 13880Autor: Dumitru IlieData apariție: 23-02-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Dupa cum se cunoaște, industria alimentara este deosebit de preocupata, uneori chiar mai inainte de chestiunile strict economice (costuri, materii prime, rentabilitate, desfacere etc.), de problema cunoașterii și respectarii normelor juridice care ii reglementeaza activitatea, in mod special a celor prin care se urmarește asigurarea calitații, conformitații și siguranței produselor alimentare.

De altfel, siguranța și igiena alimentelor sunt problematici de importanța majora pentru intreaga populație, iar toate normele juridice in aceasta materie au ca scop protecția sanatații și a vieții oamenilor, prin reglementarea producerii, manipularii, procesarii, depozitarii, transportului și comercializarii unor alimentele sigure pentru consum.

Lucrarea expune și explica legislația aplicabila producției de alimente (incluzand aici problematici precum: Principiile generale ale legislației alimentare a Uniunii Europene; Standarde internaționale in domeniul producției alimentare; Trasabilitatea produselor alimentare și auditul siguranței alimentelor; Sisteme de alerta pentru alimente; Etichetarea produselor alimentare; Controlul oficial al producatorilor și produselor alimentare etc.) și continua apoi cu expunerea cadrului normativ specific unor categorii de produse alimentare (Igiena alimentelor de origine animala; Producția și comercializarea unor categorii de produse alimentare; Aditivii alimentari și aromele). Ultima parte este dedicata sistemelor Uniunii Europene din domeniul calitații produselor agricole și alimentare.

Cartea de fața raspunde totodata și tematicilor de curs din facultațile de industrie alimentara, agronomie, ingineria produselor alimentare etc. și in acest fel constituie un sprijin didactic pentru studenții și masteranzii unor astfel de specialitați academice.

Informații suplimentare

Titlu

Legislatie in industria alimentara. Curs universitar

Preț

53,00

ISBN

78-606-26-1431-7

Format

A5

Pagini

330

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Legislatie in industria alimentara. Curs universitar”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON