Le français technique et scientifique télécommunications militaires

24,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 382611Autor: Mirea DanielaData apariție: 31-08-2018

Descriere

Invatarea unei limbi straine presupune intotdeauna, la diferite niveluri, existenta a doua obiective majore: unul formativ, celalalt comunicational. In functie de obiectivele imediate ale achizitiei limbii, se va acorda un interes variabil aspectului formativ sau comunicational. Profesorii de franceza limba straina (FLE) vorbesc despre franceza de orientare generala (FOG) si franceza pentru obiective specifice (FOS). FOG are ca scop achizitia limbii in scopuri comunicationale, pentru a putea comunica ulterior cu vorbitori nativi ai limbii tinta, fara a avea nevoi lingvistice precise, conditionate de un anumit context profesional. Obiectivul formativ in acest caz vizeaza accesul la o cultura diferita, la noi cunostinte culturale si de civilizatie, trecand printr-un proces de constientizare si intelegere mai buna a structurilor propriei limbi materne.
In schimb, atunci cand cei care isi insusesc o alta limba straina si stiu cand, unde, cum si de ce folosesc limba tinta, vorbim despre limba straina cu obiective specifice. Franceza tehnica si stiintifica se situeaza in aceasta a doua categorie. Ea presupune existenta unui continut lingvistic specific si are ca obiectiv achizitia limbii in vederea unui tip de comunicare care tine de o nevoie profesionala si de formare clar identificata. Nevoile de formare lingvistica pentru o comunicare specializata de tip profesional sunt legate de cererea sociala. Pe parcursul procesului de formare universitara, studentul participant la cursurile de limba franceza are ca referent un domeniu stiintific sau tehnic precis. Situandu-ne intr-un mediu profesional sau universitar bine delimitat, vorbim despre nevoi lingvistice legate de comunicarea stiintifica.
O situatie de comunicare presupune existenta mai multor elemente: un emitator, un receptor, un mesaj care este transmis cu ajutorul unui suport. Mesajul variaza in functie de emitator si receptor. Discursul emitatorului se adapteaza interlocutorului si contextului, profesional sau personal. Publicul caruia se adreseaza aceasta lucrare este format din studenti din domeniul stiintific ingineresc, din programul de studii comunicatii militare, dar si din specialisti din domeniul respectiv care doresc sa aprofundeze cunostintele de limba franceza tehnica si stiintifica. Obiectivele sunt familiarizarea si achizitia lexicului de baza specific domeniului de studii, reactivarea cunostintelor gramaticale care tin de sintaxa frazei franceze, stimularea interesului pentru informare in domeniul teleco-municatii militare prin folosirea de texte autentice, de specialitate.

Informații suplimentare

Titlu

Le français technique et scientifique télécommunications militaires

Preț

24,00

ISBN

978-606-26-0929-0

Format

A5

Pagini

172

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Le français technique et scientifique télécommunications militaires”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON