Istorie regandita

62,00 lei

Categorii: , Cod: 14367Autor: Laura PanăData apariție: 07-09-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Laura Pana are o lunga cariera de predare și cercetare la Universitatea Politehnica din București. Inca din anul 1990, cand a devenit posibila predarea și publicarea cursurilor bazate pe cercetari și competențe personale, a scris un curs de Filosofie Sociala și apoi, pentru forma de predare Masters of Science, unul de Prognoza Sociala și Tehnologica, iar acum propune ganditorilor, cercetatorilor si studentilor acest volum de Filosofie a Istoriei. In cadrul Facultații de Automatica și Calculatoare ea a inițiat un nou domeniu de cercetare și de predare denumit Filosofia Culturii Tehnice, domeniu in care a publicat cinci carți, doua dintre ele coordonate. Dupa turnura computeriala in filosofie a scris carți și cursuri despre Filosofia Calculului, Filosofia Inteligenței Artificiale, Filosofia Realitații Virtuale, Filosofia Vieții Artificiale. A promovat Filosofia Artificiala și a creat un subdomeniu al acesteia, Etica Artificiala, menita sa orienteze conduita agenților morali atat umani, cat și artificiali. In acest context a scris doua capitole in The International Encyclopedia of Information Science and Technology (ediția 2018) și a participat la cinci ediții ale Conferinței Europene de Calcul și Filosofie.

Alte direcții noi de cercetare și de reflecție, ca cele privind tipurile de eficiența și eficiența sistemica, Inventica și Intelectica (un alt domeniu inițiat de ea), respectiv Invenția Sociala și Managementul Schimbarii s-au constituit, prin lucrari ale sale, intr-o cercetare interdisciplinara denumita de ea Sociomatica.

Prin aceasta carte, care se adauga celorlalte 8 publicate ca autor unic si celor 30 in colaborare, ganditoarea, cercetatoarea și profesoara Laura Pana reia preocuparea sa pentru fenomenele sociale, pe care le studiaza in evoluția lor istorica, in manifestarile lor actuale și in schimbarile lor previzibile, privite atat din interiorul societații romanești, cat și prin prisma cercetarilor economice, sociologice, politologice și culturale mondiale.

Informații suplimentare

Titlu

Istorie regandita

Preț

62,00

ISBN

978-606-26-1596-3

Format

A5

Pagini

304

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istorie regandita”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON