Istoria statului si dreptului Romanesc

49,00 lei

Categorii: , Cod: 8810Autor: Negoiță FlorinData apariție: 07-02-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Cursul privind ”Istoria Statului si Dreptului Romanesc” evidențiaza ca in ciuda scurgerii timpului pe acest pamant, aparat cu sange, sacrificii si o dragoste milenara și unica, problemele noastre au ramas aceleași: de a spune și a sluji adevarul istoric și juridic, institutiile și normele juridice, statul de drept și idealurile seculare.

„In imprejurari exceptionale trebuie masuri exceptionale”, spunea N. Balcescu, iar Vlad Tepes sustinea ca „un domn tare face legea sa fie tare, daca nu vine altul peste el si-l da la o parte”. La noi a trebuit sa vina Joe Biden sa ne spuna ca”statul de drept inseamna patriotism”?

A spune si a sluji adevarul și statul de drept, a ajuns un act de dizidența? Pentru a intelege prezentul, e necesar sa aflam adevarul din lucrari stiintifice, din paginile pline de creație, de vibrație si patriotism ale mosilor și stramoșilor noștri.

SOMNUL RATIUNII RISCA SA NASCA MONSTRI daca educația juridica nu are ca preocupare constanta interesul national, solidaritatea nationala, idealuri seculare, spiritul patriotic si de sacrificiu, demnitatea nationala si onoarea, libertatea si verticalitatea, de coloana Carpatilor a daco-romanismului, de Tablitele de la Rosia Montana șau cele de la Tartaria,de eroii natiunii de la Burebista si Decebal, la Mircea, Tepes, Stefan, Iancu,Mihai, Cuza, Bratieni, Carol I, Ferdinand Intregitorul, de Regulamentele Organice, Constitutia lui C Mavrocordat, Constituțiile din 1866-1923, de evoluția institutiilor și normelor juridice in istoria romanilor.

O NATIUNE trebuie sa-si cunoasca și sa respecte trecutul, strabunii, prezentul, cultura, civilizatia, pentru a-si crea și consolida VIITORUL!

Informații suplimentare

Titlu

Istoria statului si dreptului Romanesc

Preț

49,00

ISBN

978-606-26-0207-9

Format

Academic

Pagini

398

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria statului si dreptului Romanesc”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON