Investitii directe.Eficienta, Finantare,Fezabilitate.

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10010Autor: Mieilă MihaiData apariție: 01-09-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

In vederea delimitarii adecvate din punct de vedere conceptual a notiunii de investitii, sunt necesare unele precizari cu privire la continutul acestora si termenul folosit in exprimare. In opinia autorilor occidentali, notiunea de investitii poate fi considerata atat in sens restrans cat si in sens larg.

In sens restrans, investitiile sunt mijloace financiare destinate achizitionarii unor bunuri de folosinta indelungata sau de active fixe pentru largirea si modernizarea productiei.
In sens larg investitiile inglobeaza atat cheltuielile cu procurarea mijloacelor de munca, cat si pe cele destinate achizitionarii de materii prime, materiale, plata salariilor, precum si pentru diverse operatiuni bancare, adica toate resursele financiare folosite in mod curent intr-o unitate economica pentru finantarea productiei. Dupa cum se constata, intre cele doua interpretari date notiunii de investitii exista deosebiri esentiale de continut. Astfel, definitia in sens larg, prin includerea unor elemente de costuri specifice procesului de productie (si nu celui de investitii), suprapune notiunea de investitii cu o alta notiune, consacrata in literatura anglo-saxona de specialitate sub denumirea de capital de lucru , tradusa in spatiul economic romanesc si prin sintagma de mijloace pentru finantarea productiei. Este o dovada ca granita dintre o investitie si cheltuielile de productie nu este intotdeauna foarte bine inteleasa.

Fara a ne propune o analiza critica a interpretarilor date investitiilor in aceste definitii consideram, totusi, necesara delimitarea clara a conceptului de investitii fata de cel al cheltuielilor de productie. A aloca bani pentru desfasurarea procesului de productie dintr-o intreprindere nu este sinonim cu a face investitii in acea intreprindere. Chiar daca se prezinta la inceput ca o cheltuiala baneasca, investitia nu poate fi rupta de continutul sau material, aceasta transformandu-se intotdeauna in elemente de active fixe si nu in produse sau servicii. Exista, desigur, si un aspect financiar al investitiilor, dar acesta se refera la modalitatile de constituire si evidentiere a fondului de investitii si, oricum, precede activitatea de realizare efectiva a proiectelor.

Informații suplimentare

Titlu

Investitii directe.Eficienta, Finantare,Fezabilitate.

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-0615-2

Format

B5

Pagini

254

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Investitii directe.Eficienta, Finantare,Fezabilitate.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON